Hele prøvekjøringen

En Skoda Felicia er ikke en bil man kjøper for å imponere naboen – den gir snarere signaler om at eieren er mer opptatt av praktiske verdier enn av status. Vil du ha så mye plass som mulig for så lite penger som mulig, er Felicia et godt alternativ. Meget godt.

Publisert

Selvfølgelig kan det også sies mye negativt om Felicia, og mange har da også sine meninger om Skoda-merket. Og selv om Felicia på ingen måte er førstevalget for dem som setter kjøreopplevelsen høyest, har bilen kvaliteter som (nesten) gjør den uslåelig.

Enkel og nøktern

Under kyndig veiledning fra VW-gruppen har Skoda lagd en bil som absolutt tilfredsstiller krav til sikkerhet og kvalitet. Bilen virker ikke akkurat moderne, og gir et – skal vi si – nøkternt inntrykk. Men finishen er helt grei, og det er egentlig ikke annet å si ann at bilen ikke akkurat gir et spennende førsteinntrykk.

Skoda Felicia bruker 1,6-liters på 75 som vi kjenner fra Polo og Seat-modellen - den samme motoren finnes forøvrig i storesøster Octavia. Den er hverken spesielt sprek eller seig, men er i Felicia koblet til en gearkasse med adskillig kortere utveksling enn VW noensinne ville ha funnet på å utstyre en så stor bil med. Felicia virker derfor nokså sprek, forholdene tatt i betraktning. Og så lenge motoren får gå på minst 1.500 omdreininger i minuttet er kraftoverskuddet også akseptabelt. Fleksibel blir bilen likevel ikke – i bratte bakker må man belage seg på å bytte gear nokså ofte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer