Hele prøvekjøringen

En dyp tilfredstillelse brer seg i meg når blaserte shoppere langs Bogstadveien i Oslo snur seg etter min Ford Ka, på bekostning av Jaguaren som kjører foran meg. Med en Ka vekker man nemlig oppsikt.

Publisert

Du finner de fleste kurver som det er mulig å banke ut i metall eller støpe i plast i Ford Ka. En salig blanding av myke buede former og skarpe kanter utgjør Ka, både utvendig og innvendig.

Gammel teknikk

Men all verdens formgivning og designere som fritt har fått leke med designblyanten og modellene av leire greier ikke å skjule at bilens konstruksjon egentlig er gammel. Motoren er hentet rett fra samlebåndet til Ford Fiesta, et samlebånd som også avgir understell til Ka. Ka er allikevel mindre enn hva en Fiesta er, overhengene foran og bak er nemlig så og si borte. Ka har ett hjul i hvert hjørne, på samme måte som Morris Mini hadde i sin tid.

En fest på fire hjul

Dette merker man best på to måter, den ene ved at bilen blir ustyrtelig morsom å kjøre, den andre ved at det ikke er så mange som får lov til å være med på å oppleve det. Foran i bilen er det ikke noe problem, der er plassen god nok, men er du godt voksen og har fått tildelt baksetet, vil du nok slite med å finne en god sittestilling.Bilens kompakte ytre mål, kombinert med stram fjæring, gir bilen underholdende kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer