Hele prøvekjøringen

Neida, A6 er ikke Audis flaggskip, det bare ser sånn ut. Man får mene hva man vil om dens hekk, men det er ingen tvil om at Audis nest største bil er en bil med karakter.

Publisert

Det er flere ting ved bilens utseende som gir A6 den spesielle karakteren den har. Den runde avslutningen på bagasjeromslokket er en ting, en annen er det coupe-aktige uteseendet som understrekes av bilens profil.

Selv om A6-designet ikke er oppsiktsvekkende for Audi - de har tross alt vist lignende takter i prosjekter som Audi TTS og Roadster, er det uvanlig for en tysk bilprodusent å hente frem slike linjer i en bil i storbilklassen som A6 tross alt tilhører.

Nest minst, men tilstrekkelig

For tyskerne har lenge prediket "langsom evolusjon" når det gjelder design på de store bilene. Det er bare å ta en titt på konkurrent BMW's 5-serie og de forsiktige designendringene den har hatt de siste 10 - 15 årene, så forstår du kanskje hva vi mener. Audi har satset friskt på design - og det tror vi de tjener på.

Så var det bilens egenskaper, da. Vi har kjørt en A6 1.8T, den nest minste motoren som leveres til denne bilen. Motoren leverer effekten svært jevnt, og enda akselerasjonstiden fra 0 - 100 km/t ikke er egnet til å skremme vannet av noen som helst, virker den faktisk mye tregere enn den faktisk er. Det er det flere grunner til. For det første er A6 meget godt støyisolert, ikke minst mot motorstøy. For det andre er fjæringskomforten meget god i de aller fleste situasjoner, og hjulopphenget er konstruert med tanke på at bilen skal steile minimalt ved akselerasjon, og "dykke" minimalt under oppbremsing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer