Hele prøvekjøringen

Saab har en sterk identitet, som de heldigvis har klart å beholde i deres nye toppmodell med det håpløse navnet 9-5. Teknisk sett kan den neppe kalles revolusjonerende, men det er vakkert, det er komfortabelt og vår testbil var dessuten luksuriøs utenom det vanlige.

Publisert

Det er kanskje vanskelig via tekst og bilde å formidle den spesielle SAAB-identiteten - men den er der i fullt monn. For eksempel det faktum at tenningsnøkkelen befinner seg mellom forsetene er et typisk Saab-stempel, men designet - både på eksteriør og interiør - er så typisk at det ikke er noen tvil. Og vi liker det.

Med en prislapp på 408.000 (pr. oktober 1997) forventer man selvfølgelig storbilfølelse og luksus. Vår testbil var så til de grader luksuriøs, og likevel sportslig utenom det vanlige, men så hadde den da også en god del ekstrautstyr. Vi nevner i fleng baksetevarme (1.500), tyverialarm (2.700), Trepaneler (4.200), kollisjonspute på passasjersiden (3.000), elektrisk justerbare skinnseter med minneposisjoner (28.600), interiørpakke (2.900), automatgear (20.000) og audiosystem (3.000) - totalsummen ble 472.400 kroner, men hvilken luksus!

Kostbar ekstraluksus

Med 9-5 har Saab en verdig konkurrent til statusmerkene BMW, Audi og Mercedes når det gjelder storbilfølelse. 9-5 oppleves som stor og gedigen på veien, men bilen kan likevel kjøres med snert, og er faktisk så frisk at lappen kan henge i en tynn tråd om man ikke følger med. Bilen er dessuten svært komfortabel, og har god plass. Vi synes kanskje det er vanskelig å forsvare bruken av nærmere 30.000 kroner for elektrisk justerbare fremsete, men at skinnsetene er verdt 16.000 kroner, er hevet over tvil. Disse er svært komfortable, og ikke av "skli-typen". Dessuten stusser vi over at man må betale 3.000 kroner for å få kollisjonspute på passasjersiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer