Hele prøvekjøringen

Rover 600 Sterling har akkurat "det lille ekstra" som forsvarer en prislapp på rett under 300.000 kroner. Her er luksus, kjøreegenskaper og teknikk i en passelig blanding.

Publisert

Selv om Rover-folket uten tvil begynner å bli lei av å bli sammenlignet med Honda, slipper de ikke utenom denne gangen heller. 600-serien er nemlig så og si identisk med Honda Accord, både når det gjelder motor, hjuloppheng og karosseri. Men det er slett ingen ulempe for Rover, for Honda kan så absolutt lage biler, Rover har bare kastet litt ekstra glans over modellen ved å utstyre den i tråd med britiske tradisjoner.

Skinn og tre

Det første som møter deg er nemlig et gedigent skinninteriør, som ikke har andre ulemper enn at det er litt glatt - og dessuten ganske så kaldt å sette seg inn i når det blir termometeret kryper under null grader. Treinnlegget og det kraftige rattet understreker også at dette er en bil litt utenom det vanlige.

Nydelig styring

Men det beste ved bilen er likevel dens markante kjøreegenskaper. Vi hadde gleden av å teste bilen på nokså sleipt underlag, og frydet oss over en styring som var så presis at den bare har sitt naturlige sidestykke i eurpoeiske statusbiler. Dessuten er du aldri i tvil om hva denne bilen kommer til å gjøre, styrefølelsen er rett og slett utrolig god, og det er svært enkelt å kontrollere bilen. Joda, klart også denne bilen kan skli ut på glatta, men du er ikke i tvil om når den kommer til å gjøre det, og bilen er dessuten svært tilgivende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer