Hele prøvekjøringen

Bilprodusentenes plattformpolitikk kan få underlige konsekvenser. Motorer kan for eksempel brukes i forskjellige modeller, og i dette tilfellet har VW utstyrt Polo med den gamle 1,6-liters Golf-motoren. Neppe helt vellykket, er vår dom.

Publisert

Utgangspunktet burde være det beste. En Polo med standardmotoren på 1,4 liter er ikke den friskeste småbilen på markedet, og VW kunne fortsette å produsere den gamle 1,6-literen uten å gjøre nevneverdige forandringer på den. Det er forøvrig en motor VW har produsert i et så stort antall at de virkelig kan skru den sammen - og den er dessuten billig å produsere. Så langt alt vel.

Kjapp, men langt fra sportslig

Og - ganske riktig - Poloen blir betydelig friskere, akselerasjonstiden reduseres fra beskjedne 16,3 til tålelige 12,5 i øvelsen 0 - 100 km/t. Desto viktigere er at bilen blir adskillig mer fleksibel med den større motoren, og ikke minst at en forbikjøring går adskillig raskere. Likevel er det noe som mangler. Bilen har nemlig ytelser som gjør den brukbart rask for småbil å være.

Men det er nokså beskjedent når man tenker på at de har satt en 1,6-liters motor inn i en småbil som tross alt ikke veier mer 945 kilo. Dessuten - er det en sportslig småbil du er på jakt etter, blir dette skivebom. Bilen er nemlig satt mer opp for komfort enn for sport. Det betyr at den krenger mer enn hva morsomt er i svinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer