Hele prøvekjøringen

Stratus og status er to ord som ligger svært nær hverandre, men som tidligere har gitt opphav til vitser om storbilen fra Chrysler. Disse vitsene burde vært erklært døde og maktesløse. Møt toppmodellen med vass V6 og joystick.

Publisert

Chrysler har vist en utrolig evne til å sette i produksjon modeller som i utgangspunktet har blitt vist som designstudier. Det er også tilfelle med Stratus. Bilen har et frekt "cab-forward"-design, der kupeen er trukket nokså langt frem, med et relativt kort panser, rund og lang kupé og kort bagasjerom. Slik sett har bilen mange fellestrekke med sprotslige kupé-modeller som vanligvis havner i et langt dyrere prisleie.

Men designet har også sine klare ulemper, blant annet når det kommer til plassutnyttelse i kupeen. Taket er som høyest der ingen hoder befinner seg, nemlig midt i kupeen. Baksetepassasjerene har derfor lett for å skalle hodet i taket. Bagasjerommet får også nokså begrenset plass, det blir dessuten ikke særlig bedre av at de innvendige hjulbuene stikker godt frem, slik at den lilleplassen som er der knapt kan utnyttes på en effektiv måte.

Stor underholdningsverdi

Men så legger vi vekke slakteøksen for en stund. For makan til morsom bil! Det er noe eget med amerikanske V6-motorer. De har kanskje ikke allverdens effekt i forhold til sine europeiske konkurrenter, emn de tar godt igjen når det kommer til dreiemoment. 2,5-litersmotoren i Stratus LX er en moderne skapning med utstrakt bruk av lettmetall, og den skiller seg dessuten fra sine amerikanske kolleger ved at den dessuten liker å kjøres på nokså høye turtall. Tvihold på lappen, for dette kan lett gå for fort!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer