Hele prøvekjøringen

Gore-Tex hettene er tettsittende rundt de fleste hoder i Trondheim denne lørdags formiddagen. Haggelbygene og vindkastene får sindige trøndere til å haste avgårde, allikevel stopper de for å beundre. Mot en sølvgrå Peugeot 406 Coupe må selv iltre værguder gi tapt.

Publisert

Peugeot 406 Coupe er barsk. Veldig barsk. Enkelte ganger tar det tid å sette seg inn i bilen for å kjøre avgårde, man må simpelthen bare studere en detalj man ikke har sett før. Hele tiden lar man seg imponere over hva Pininfarina har gjort med denne bilen. Derfor blir man så skuffet når man synker ned i skinnsetene og oppdager at dashbordet og interiøret er ordinært. Kromringer rundt instrumentene og en gearkule av lær og aluminium er ikke nok til å dempe skuffelsen. Bortsett fra at man sitter litt lavere kunne man like godt ha kjørt 406 stasjonsvogn.

Gearkassen skuffer

De fire sylinderne vekkes til liv. Første gear legges inn og vi begynner å gråte. Denne gearkassen er ikke engang en varebil verdig. Upresis, lange sjalteveier og ulyder ved gearing er betegnelser man ikke burde finne i en test av en slik bil. Heldigvis er utvekslingen endret slik at man slipper å skifte gear dersom speedometernålen holder seg over seksti.

Muntre ytelser

For selv om motoren er den samme som sitter i Peugeot 406 sedan og stasjonsvogn er Coupeen raskere. Drøye ti sekunder tar det fra nålen ligger i ro til den passerer markeringen "100" på speedometeret. Samme vekt, og samme motor men allikevel raskere. Svaret er større hjul og endret utveksling. En utveksling som passer de norske veiene og sørger for at bilen blir munter. For selv om sprint nok ikke er bilens favorittgren er ytelsene bra dersom man bruker motoren. Fra 3.000 omdreininger er frasparket saftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer