Hele prøvekjøringen

Daihatsu Gran Move ser på ingen måte stor ut når du står på utsiden og betrakter den. Setter du deg inn blir du derimot begeistret over hvordan Daihatsu har greid å utnytte plassen.

Publisert

Det er tydelig at Daihatsu har skjønt en del ting. De vet at flerbruksbiler er populære på grunn av plassen, og upopulære på grunn av stor utvendig størrelse. Derfor har Daihatsu laget Gran Move som en mellomting mellom en vanlig stasjonsvogn og en flerbruksbil. Bilen har mengder av plass, men det er fortsatt rom for forbedringer.

Savner delt bakseterygg

Ta bare noe så enkelt som bakseteløsningen. Delt bakseterygg er smart, men vitsen blir borte når man ikke også kan dele sitteputen i samme slengen. Eventuelle baksetepassasjerer kan like gjerne innstille seg på å ta bussen dersom du er avhengig av å ha et flatt bagasjeromsgulv frem til forsetene - selv om du bare bruker den ene halvdelen. Upraktisk og lite gjennomtenkt.

Hva tåler baksetene

En detalj som vi, og sannsynligvis baksetepassasjerene, derimot satte stor pris på var muligheten til å regulere vinkelen på bakseteryggen. Faktisk kan man lage en dobbelseng av setene. Alt som skal til er at man legger ned seteryggene foran og bak. Forvandlingen fra familiebil til soverom er med andre ord enkel. Allikevel er vi skeptiske til hvor mye baksetene tåler før de gir etter. Skulle ulykken være ute og bagasjen kommer fykende er det tvilsomt om baksetene greier å holde igjen for presset. Justeringsmekanismen, som består av et tannhjul og en tapp som går i inngrep, ser ikke særlig solid ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.