Hele prøvekjøringen

Den største stasjonsvognen fra BMW er en ren dessertbil med overflod av det meste - og kan nesten bare overgås av søstermodellene med større motor. Og når den i tillegg inneholder en mengde praktiske detaljer, går det jo også an å forsvare et innkjøp i 500.000 kroners-klassen, ikke sant?

Publisert

Med en utvendig lengde på nesten 5 meter er det nærliggende å kalle en BMW 5-serie stasjonsvogn for et digert flak. Det er den også. Likevel, eller kanskje nettopp derfor, er den er ren nytelse på lengre turer, men da må man også titte på andre av bilens kvaliteter enn størrelsen. Og dem er det mange av.

Motoren, en nytelse

Den første nytelesen er motoren - en kraftig og fleksibel rekkesekser som nok ikke gir bilen en sportslig karakter fra bunn av, men slipp kreftene løs på høye turtall og den hviner av fryd. Det gjør garantert sjåføren også. I vår testbil ble kreftene fordelt gjennom BMW's Steptronic gearkasse - en automatkasse der sjåføren selv kan ta kommandoen for å velge gear. BMW er slett ikke alene om en slik gearkasse, men den er definitivt blant de aller beste av sitt slag.

Nydelige seter

Det høye komfortnivået på vår testbil har også sammenheng med valg av interiør. For det første var ikke bilen BMW-svart innvendig, men kledd i en trivelig beige tone. For det andre var bilen utstyrt med Sportsseter - det høres kanskje ambisiøst ut, men har du en vond rygg er dette sannsynligvis de beste setene du kan sitte i. At de er gode for dem som har en god rygg, er en selvfølge. Vi har bare et ankepunkt mot setene - de er vanskelige å komme seg ut av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer