Hele prøvekjøringen

En TDi motor på 110 hestekrefter sammen med automatgear i en Golf høres heftig ut. Det er det også, men mest av alt er det komfortabelt - og spesielt. Ingen av konkurrentene, bortsett fra halvsøster Audi A3, kan nemlig varte opp med noe tilsvarende.

Publisert

At dieselmotorer støyer mer enn bensinmotorer er en kjent sak, men i Golf trenger man ikke å bekymre seg om det. Riktignok fylles ørene av den typiske lyden ved bykjøring og under akselerasjon, men på langkjøring kan man fint høre på de roligste strykekonserter uten at motoren blander seg inn.

Motoren en nytelse

Kombinasjonen diesel og automatgear i denne bilen passer best til de som liker komfort. Er det sport du er på jakt etter vil nok 1.8 literen på 125 hestekrefter være et bedre valg. Allikevel er det mer enn nok krefter i motoren, og de er alltid rede til en forbikjøring i ny og ne eller til litt inspirert kjøring langs svingete småveier. Men først og fremst er det komfortabelt. Gearskiftene skjer silkemykt og raskt. Men kick-down funksjonen kunne man koblet ut ved hastigheter over 70. Den raskeste akselerasjonen får man da ved å trykke gassen med til trykkpunktet å la dreiemomentet gjøre jobben. En kick-down resulterer bare i mye bråk og masse gearing.

Kvalitet og eksklusivitet

Men Golf er mer enn motor og gearkasse, den består også av et interiør hvor kvalitet og eksklusivitet er de assosiasjonene man best får ved å sitte bak rattet. Her finner man ikke billige plastløsninger, eller andre snarveier for å spare noen kroner. Derimot finner man stort sett gjennomtenkte løsninger og materialer av god kvalitet. Allikevel er det enkelte detaljer som er frustrerende. Plasseringen av koppholderen er en. Når man bruker denne blir det komplett umulig å betjene radioen. Det er dumt. Askebegeret burde også ha vært plassert et annet sted, rett foran gearspaken er en lite heldig løsning. Kronglete å nå, samtidig som man må fjerne blikket fra veien for å stumpe røyken. Det er farlig nok å røyke i bil, om det ikke skal kompliseres på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer