Hele prøvekjøringen

Toyota Picnic er bilen med en identitetskrise. Bilen er nemlig for stor til å kunne kalles stasjonsvogn og for liten til å kunne sammenliknes med flerbruksbilene.

Publisert

En Picnic kan huse opp til seks personer. Fire av disse vil kunne reise svært så komfortabelt, sittende i seter som lar seg justere i de fleste retninger, og med mer enn nok plass til å boltre seg på. Hver passasjer har sitt eget sete som han eller hun kan justere etter eget forgodtbefinnende. Bilen har i tillegg store vindusflater som gir et godt utsyn for de fire som reiser på første klasse.

Første og andre klasse

Men ikke alle reiser like komfortabelt i Toyota Picnic. Noen får kun løst billett til andre klasse, og her finner man ikke igjen noe av komforten fra seteraden foran. Det er trangt og man sitter tett. Grunnen til det er enkel nok den - en bil har fire hjul og de tar nødvendigvis noe plass. Personene på den siste seteraden må nemlig dele plassen med to hjulhus. Riktignok har Toyota utnyttet disse på den beste mulige måte ved at de har laget et rom til småting i hvert av hjulhusene. Men det hjelper jo dessverre ikke på plassen.

Bakerste seterad er ikke for voksne

Benplassen er heller ikke noe å skryte av når man reiser på andre klasse i Picnic, dette til tross for at setene foran kan flyttes noe frem. Men det verste er takhøyden. En voksen person må sitte å bøye nakken for ikke å skalle i taket. For passasjerene bak er dette ikke bare ubehagelig, det er også farlig. Skulle bilen bli påkjørt bakfra treffer nemlig hodet taket lenge før det treffer nakkeputen. Og taket er hardt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer