Hele prøvekjøringen

Toyota er ikke kjent for å lage biler som får hjertet til å dunke raskere eller adrenalinet til å boble. Den tradisjonen fører de elegant videre med avløseren til Carina E, som heter Avensis.

Publisert

Toyota Carina var en kjedelig bil. Det kan alle bekrefte. Bilen som skal rette på det heter Avensis. Det vil den nok også gjøre, for sammenliknet med en Carina E er den uhyre spennende. Problemet er bare at den fungerer som en hvilken som helst sovemedisin sammenliknet med mange av konkurrentene.

Komfort i særklasse

Men hvor spennende en bil er betyr ikke alt, kjøreegenskaper, komfort og ikke minst plass har også stor betydning. Her scorer Avensis høyt. Seter som gir bra med støtte for både lår og rygg, sammen med en avslappende og komfortabel kjørestilling sørger for at man ikke blir sliten når man kjører lange turer. Dette sammen med en effektiv støydemping og en fjæringskomfort som temmer selv de største og vanskeligste ujevnheter gjør bilen svært komfortabel.

Antakelig er Avensis en av de mest komfortable bilene man kan få for penger i denne prisklassen.

Ingen "drivers car"

Men noen "drivers car" er ikke Avensis. Riktignok har den kjøreegenskapene i orden. Men trass i at bilen er veldig lett å kontrollere i grenseland inviterer den ikke akkurat til et sportslig kjøremønster. Til det er den for myk. Og motoren for svak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer