Hele prøvekjøringen

Rover har forsøkt det umulige; å omdanne en effektiv japaner til en nobel engelskmann. Det har de ikke lykkes helt med, det skal nemlig mer enn litt skinn og noen lakkerte plankebiter til for å skape den ekte "engelske følelsen".

Publisert

Rover. Umiddelbart forbinder man navnet med polert nøttetre, seter kledd i mykt skinn og to bowlerhatter som diskuterte gårsdagens cricketresultater.Mens Rover før i tiden var fattigmanns Rolls-Royce, er Rover 400 Sterling rikmanns Honda.Noen forskjeller er det allikevel. Rover skiller seg designmessig fra Civic både i front- og hekkpartiet. Men også mekanisk skiller bilene seg, både motor og gearkasse og deler av hjulopphenget er Rovers egne.

Lite bagasjerom

Med 380 liter bagasjevolum skal det ikke mye til før bagasjerommet er fullt. Sammenliknet med konkurrentene blir det også i snaueste laget. Litt av skylden må bakhjulsopphenget ta, det fortærer mye av plassen. Plassproblemer er det også i baksetet på Rover 400. Benplassen er det ikke noe å utsette på, men man sitter veldig høyt. Dette betyr at man neppe får se særlig mange bowlerhatter i baksetet på denne bilen.

Lite plass

Foran var det også et problem med plass. Selv om takhøyden der var mer enn tilstrekkelig, og forsetet kunne justeres i de fleste posisjoner fikk vi problemer med rattet. Avstanden mellom rattet og kanten av setet var for liten. Det førte til at beina ofte kom i konflikt med rattet når pedalene skulle betjenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer