Hele prøvekjøringen

Alltid har man lett etter oppskriften på evig ungdom. Daihatsu sin heter Terios, men det spørs om ikke også denne oppskriften vil bli forkastet. For noen god ungdomstid er dette ikke.

Publisert

Daihatsu Terios er en fritidsbil. Det betyr at den har firehjulsdrift, bakkeklaring og utseende som en terrengbil - uten å være det. Bilen er med andre ord ment for unge og aktive mennesker.

Klaustrofobisk

Og man blir stadig påmint sin ungdomstid i Terios. Følelsen man får når man setter seg bak rattet, minner veldig om følelsen av klaustrofobi som gjorde seg gjeldende hver gang man forserte dørstokken til studenthybelen. Plassen i Terios er med andre ord begrenset. Albuene kjemper hele tiden en innbitt kamp mot dørens side, og har du med deg en passasjer skal du ikke mislike personen for mye. Det skal du heller ikke gjøre dersom du skal dele den lille plassen som finnes i baksetet. To voksne i baksetet får det trangt, tre er science fiction.

Fryktelig kjørestilling

At bilen er trang merkes også på kjørestillingen. Den er i beste fall ukomfortabel, og man skal ikke kjøre langt før utmattelsen begynner å gjøre seg gjeldende. En to timer lang kjøretur ga krampe i beinet. Men det er ikke bare kjørestillingen som er gal i Terios, har du en kroppslengde over 1.85 meter får du også problemer dersom du skal ta en rask unnamanøver. Da må du nemlig flytte venstrebeinet før du vrir på rattet, ellers greier ikke hånden å passere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer