Hele prøvekjøringen

Det er ikke til å stikke under en stol at Fiat tidligere har hatt kvalitetsproblemer med bilene sine. Ofte kunne man høre om Fiat-eiere som tilbrakte mer tid i verkstedets kundemottak enn bak rattet. Vi hadde derimot problemer med å løsne grepet på rattet under vår testkjøring.

Publisert

Stasjonsvogner er tradisjonelt sett lite spennende, og det var derfor med blandede følelser jeg satte meg bak rattet i Fiat Marea Weekend. Jeg hadde, for å si det mildt, ikke de helt store forventningene. Gleden ble derfor desto større da jeg hadde lagt bak meg de første milene på svingete vei og oppdaget at denne bilen hadde kvaliteter som så absolutt var i stand til å lokke frem smilet mitt.For Fiaten trives når svingene kommer tett. Styrefølelsen er god og understellet finner ikke på mye tull når svingene forseres med entusiasme. Bilen er rett og slett morsom å kjøre.

Setene burde vært bedre

Men bilens sportslige egenskaper går ut over komforten. Små ujevnheter og slag i veibanen sendes tilnærmet udempet inn i kupeen, dette til sjenanse for både passasjerer og fører. Fjæringskomforten over små ujevnheter ødelegger, bedre blir det ikke av at bilen støyer en del. Setene kunne også med fordel vært bedre. De har for dårlig lårstøtte, samtidig som de er litt myke gjør at jeg nok må innrømme å ha sittet i bedre seter enn disse.Bagasjeplassen er brukbar - lastevolumet skiller seg ikke vesentlig fra andre sammenlignbare modeller. Bakhjulsopphenget er kompakt og stjeler lite av plassen som er tiltenkt bagasje, og bagasjerommet er enkelt å utnytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer