Hele prøvekjøringen

BMW 316i Compact er som navnet hentyder, en liten bil. Den plasserer seg i samme klasse som Audi A3. Det betyr at den henvender seg til yngre mennesker som tjener mye.

Publisert

Bilene som produseres i München har alltid hatt ry på seg for å være raske og sportslige. Det er det vanskelig å forstå når man setter seg bak rattet i en BMW 316i Compact.

Rød instrumentbelysning

Riktignok kan den røde instrumentbelysningen sende tankene i retning av sportslighet, men det er også alt. Starter man motoren og legger inn første gear, skal man tråkke hardt på gassen dersom noe skal skje. På en folkelig måte kan kjøreytelsene best beskrives slik; BMW 316i Compact drar ikke akkurat skinnet av pølsa.

Svak motor

Faktisk er man avhengig av å flytte ganske mye på "pinnen" som er plassert mellom forsetene for å greie å holde et akseptabelt tempo. Motoren i bilen er nemlig avhengig av litt turtall før den begynner å gjøre jobben den er satt til på en noenlunde tilfredsstillende måte.

Kjedelig interiør

Foruten å være kjent for sportslige og raske biler er BMW også beryktet for å innrede bilene på en smakfull måte. Smakfullt innredet kan man heller ikke beskylde Compact for å være. Interiøret i vår testbil var mørkt og kjedelig. Og når dette interiøret settes sammen med et dashbord som ser ut til å komme fra et annet tiår, blir ikke resultatet særlig spenstig. Man føler faktisk at man setter seg inn i en gammel bil. Men litt ros skal allikevel dashbordet få. Sjeldent finner man de så oversiktlige. Instrumentene er lettleste, brytere sitter godt innenfor førerens radius og de forskjellige kontrollorganer er lette å finne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer