Hele prøvekjøringen

Den er liten, den er upraktisk og den er svært dyr i forhold til andre biler som egentlig gjør den samme nytten. Vi har prøvekjørt Audi A3, og du verden så morsomt det var!

Publisert

Nei, Audi A3 konkurrerer på ingen måte med de familieorienterte bilene i prisklassen 200 - 250.000 kroner. A3 er egentlig ikke annet enn et direkte svar på BMW's Compact-serie, noe heller ikke Audi legger skjul på. Hvis du noengang lurer på hvem som egentlig kjører en A3, er svaret en DINK. Lurer du på hva en DINK er, står bokstavforkortelsen for Double Income No Kids. Det er kundene Audi vil treffe, og som de egentlig treffer med full tyngde.

A3 leveres utelukkende som en 3-dørs kombikupe. Det betyr i praksis at man ikke bør ha behov for baksetet, for det er det ikke enkelt å komme inn i, og i hvert fall ikke å komme ut av. Bagasjerommet er ikke spesielt stort, men mer enn tilstrekkelig for å romme feriebagasjen til de to som skal avgårde. Har de behov for mer plass, er det ikke verre enn å legge ned baksetene.

Nestenracer

Det A3 mangler av praktisk funksjonalitet tar den igjen med stort monn når det gjelder kjøreegenskaper og utseende. Maken til underholdende bil med 1.8-liters motor skal man nemlig lete lenge etter. Den er kanskje ingen racer på papiret (0 - 100 km/t på 10,1 sek), men med en forholdsvis flat dreiemomentkurve, har bilen mye krefter tilgjengelig i nesten en hvilken som helst situasjon. Bilen er dessuten satt opp sportslig med hensyn til hjuloppheng og førermiljø - der sportsseter og en kort gearspak understreker bilens egentlige hensikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer