Hele prøvekjøringen

Den engelske adelen hadde satt sherryen i halsen og inhalert sigarrøyken dersom de for noen år siden hadde blitt forespeilet en Range Rover med dieselmotor.

Publisert

Initialene RR har lange og sterke tradisjoner i bilverdenen. De utstråler eleganse, rikdom og smak. Men Rolls Royce er ikke noe særlig egnet til kjøreturer utenfor allfarvei. Kun kortere distanser på grusvei kan tolereres - dersom den fører opp til poloklubben eller til naboens herskapshus.

Til fasanjakten

Den engelske adelen hadde derfor i tillegg behov for ett fremkomstmiddel som ikke ble skremt av tweedjakker, hagler og ujevnt underlag. De hadde bruk for et fremkomstmiddel til fasanjakten. Heldigvis har også denne initialene RR, men i dette tilfellet skjuler de navnet Range Rover. For mens Rolls Royce er landeveiens monark er Range Rover skogens konge.

Fra V8 til diesel

Tradisjonelt har Range Rover bare vært tilbudt med store, og tørste, V8 bensinmotorer. Men etter at BMW gikk inn og kjøpte Rover har de arrogante tyskerne like gjerne tatt den samme motoren som man finner på BMW 525 diesel og puttet den ned i Roverens motorrom.Det ville være en løgn å si at denne motoren passer perfekt til bilen. Til det er bilen for tung. Dermed er det heller ikke sagt at motoren er for liten, ytelsene er nemlig brukbare. Problemet er at man må bruke motoren for at det skal bli noe saft i frasparket. Det betyr høye turtall og ditto påkjenninger for hørselsnerven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer