Hele prøvekjøringen

Med 200 villige hester under panseret og ytelser som tar pusten fra de fleste, etablerer Volvo seg som en sterk utfordrer til de sportslige familiebilene fra Audi, BMW og Mercedes.

Publisert

Med en prislapp på den riktige siden av 400.000 kroners-grensen har Volvoen faktisk få utfordrere. Det betyr likevel at bilen er langt fra feilfri.

Volvoen har flere sterke sider enn alle de gode argumentene som buldrer under panseret. For V40 er i første rekke laget som en familiebil, med brukbar kupeplass og et fleksibelt og stort bagasjerom. I tillegg må Volvoen regnes som en av de sikreste bilene på markedet, og dennne bilen er da også nærmest nedlesset med sikkerhetsdetaljer; ABS-bremser, elektronisk antispinnregulering, kollisjonsputer og sidekollisjonsputer. En sterk motor har også sitt å si for sikkerheten - forbikjøringer kan foretas raskere enn i en tilsvarende bil med svakere motor.

Ikke helt perfekt

I tillegg er Volvo V40 en svært komfortabel bil. Setene gir det beste bidraget i så måte - med svært god side- og lårstøtte, og en lang sittepute. Kjørestillingen er det med andre ord lite å utsette på, vi savner bare en mulighet for å justere rattet dybdeveis. Den svært gode sideveis støtten i forsetet gjør at man slett ikke plages av den nokså glatte skinnkvaliteten Volvo har valgt i sin superspreke familiebil. I baksetet glimrer imidlertid denne støtten med sitt fravær, og vi kan levende tenke oss at små unger i baksetet kan få en nokså ublid behandling der bak, særlig dersom far eller mor legger seg til den aktive kjørestilen bilen innbyr til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer