Hele prøvekjøringen

Revolusjonen har kommet, men om den er til det bedre eller til det verre er vanskelig å svare på. Spør du en Citroën-entusiast vil han nok si at den er til det verre, for den vanlige bilkjøper er den derimot til det bedre.

Publisert

Eldre Citroën'er hadde særpreg. De hadde et design som kun utvalgte grupper av folket likte, og de hadde en instrumentering som bare kunne tydes av den før nevnte gruppen. Fjæringskomforten var, som det ligger i ordet, komfortabel.

Traust og kjedelig

Slik er det ikke lenger, nå har Citroën blitt traust og kjedelig. Citroën Xsara er kanskje det beste eksempelet på akkurat dette. Sjarmen har forsvunnet, særegenhetene er en saga blott og fjæringen har blitt stiv. Men dashbordet har blitt oversiktlig og instrumentene lettleste.

Selv kvalitetsinntrykket har blitt bra, høyverdige materialer har funnet veien til interiøret. Til alt overmål kan det til og med virke som om franskmennene har greid å skru det hele sammen slik at det holder i hele bilens levetid.

Alt for liten motor

Citroën Xsara er med andre ord en bra bil. Men en malurt finnes allikevel i begeret. Malurten er den minste motoren på 1,4 liter og 75 hester. Den er litt i minste laget for en bil av Xsaras størrelse og tyngde. Resultatet er mye gearing og høye turtall.

Slikt blir det støy av, og ørene bombarderes av ulike mekaniske lyder fra motoren. Men forbruket var positive 0.57 liter per mil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer