Hele prøvekjøringen

En Hyundai Accent 1.3 GLS koster 155.950 kroner. Det er ikke allverdens for en ny bil. Forventningene til en billig bil er lavere enn til en dyr bil, men allikevel er det sider ved Hyundai Accent som kunne vært bedre. Mye bedre.

Publisert

Det lydmessige inntrykket av å lukke en dør i Hyundai Accent påkaller gamle minner om tilsvarende operasjon i onkels gamle boble. Det er på ingen måte med på å bygge opp inntrykket om at dette er en bil av høy kvalitet. Interiøret er heller ikke med på å bygge opp om akkurat det. Inntrykket man sitter igjen med etter å ha latt øynene forsyne seg, er at dette er billig. Andelen av hardplast er høy og stoffkvaliteten er neppe den beste som kan skaffes for penger.

Dårlig gearkasse

Men det verste er allikevel ikke ulyden fra dørene, eller hvordan bilen ser ut innvendig. Det verste er gearkassen. Når den er kald må man bruke makt for å få lagt inn de forskjellige gearene. Dette blir riktignok bedre når gearoljen begynner å nå sin ideelle arbeidstemperatur. Da går gearskiftene lettere, men fortsatt er gearkassen upresis, sjalteveiene unødvendig lange og støynivået ubegripelig høyt.

Det gir ikke akkurat grobunn for å hevde at dette er en gearkasse hvor målet har vært å lage kvalitet uten å ta hensyn til kostnadene.

Hvor er hodestøttene bak?

Sikkerhetsaspektet er det siste store ankepunktet. Hyundai viser med Accent at de ikke tar sikkerhet på alvor. Det blir helt tydelig å se når man ser hvordan bilen er utstyrt. Riktignok er den utstyrt med airbag, både på fører og passasjersiden. Den har blokkeringsfrie bremser og sikkerhetskarrosseri. Men hvor er hodestøttene til de som er henvist til å sitte i baksetet?Sannheten er at nakkeputer i baksetet ikke kan leveres fra fabrikken i Korea, heller ikke som ekstrautstyr. Skal du ha nakkeputer må de ettermonteres i Norge. Det koster 2.900 kroner dersom du skal gjøre det på en GLS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer