Hele prøvekjøringen

Mazda MX-5 har alltid blitt skamrost for sine kjøreegenskaper, men har måttet tåle sterk konkurranse de siste årene. Men Mazda slår tilbake med sin nye versjon av "Miata" - en riktig så sprek frøken.

Publisert

Vi smiler om kapp med solen når vi svinger oss oppover Sigdal i Buskerud. Vel - egentlig var det ikke så mye sol denne dagen. Men det virket sånn. Årsaken var ganske enkelt at undertegnede befant seg bak rattet i en "Miata" - det amerikanske kallenavnet på Mazda MX-5.

Til tross for en nokså beksjeden prislapp - 265.000 for en MX-5 1.6 - er dette så absolutt en fullblods sportsbil på godt og vondt. Vi får ta det vonde først, og solskinnshistorien etterhvert som den skrider frem.

MX-5 er det japanske svar på en klassisk engelsk roadster. Men der britene nok ville ha valgt detaljer i nøttetre eller børstet aluminium, velger japanerne enklere løsninger. Det blir rett og slett for mye plast, og litt for få spenstige detaljer i denne bilen. Funksjonelt og meget god finish, javel - men MX-5 mangler definitivt "a touch of class", og er litt for grå og anonym for en ekte sportsbil å være. Den hadde fortjent noe mer.

Billige detaljer

Spesielt irriterte vi oss over duken som spennes over kalesjen når man kjører med taket nede. Duken er laget i "ekte" skai, og er riktignok enkel å sette fast, men den løsner like enkelt. Det skulle ikke mer enn normal fart på en motorvei til før kalsjen løsnet i det ene hjørnet på vår testbil. Heldigvis løsnet den ikke helt, men blafringen var irriterende, og vi vil helst slippe å tenke på hva som hadde skjedd dersom hele kalesjen løsnet på en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer