Hele prøvekjøringen

Ford Focus er valgt til Årets Bil i Europa. Det er ikke uten grunn, men Focus er likevel ikke perfekt.

Publisert

Den er større og mer kantete enn vi er vant med fra Ford, men likevel – den er uten tvil den beste Forden noen sinne. Borte er gearkassene som føles som om de er laget av gummi, den billige - stygge - plasten har blitt kastet på dynga og man sitter igjen med gode følelser etter å ha sluppet rattet, tatt ut tenningsnøkkelen og låst bilen for kvelden.

Focus gir nemlig en gedigen følelse av kvalitet, her slipper man å høre på skranglelyder, plast som gnisser og deler som ikke er skikkelig festet.

Når lydene dempes..

Gjennom bra lydisolering skjermer dessuten Focus føreren og passasjerene mot dekk- og motorstøy, men man hører dekkenes rulling på grov asfalt og motorens anstrengte brøl når turtallet stiger over 4.000 omdreininger i minuttet. På god vei med gearstanga i femte kan du imidlertid nyte den fredelige atmosfæren som oppstår i kupeen.

Og Fords "New Edge" design skiller seg ikke bare ut rent designmessig, den skjærer også gjennom luften uten at vindstøyen blir sjenerende.

..komforten øker..

Focus er en svært komfortabel bil, men det er ikke bare det lave støynivået som bidrar til det - også fjæringskomforten har Ford fått til. Små ujevnheter er nok Focusens svakeste kort, og kommer det mange slike på rad både kjenner og hører du at hjulopphenget sliter med oppgaven. Men ukomfortabelt blir det ikke. Lengre ujevnheter takles bedre, mye bedre - ja, blant de beste i klassen. Ford Focus glir elegant over, uten at verken sjåfør eller passasjerer føler noe ubehag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer