Hele prøvekjøringen

Med en prislapp på 96.900 kroner, er Daihatsu Coure den billigste nybilen på det norske marked. Utvalget av biler i prisklassen rundt 100.000 kroner er ikke akkurat imponerende, men det har blitt bedre enn hva det var for 2 år siden, da Lada alene regjerte lavpris-segmentet.

Publisert

Men la det være sagt med en gang -- disse bilene er billige, og slik føles det også. Daihatsu Coure er intet unntak, selv om den også har sine lyspunkter.

I første rekke skal vi ta frem førermiljøet. Det er enkelt, funksjonelt og lettbetjent, selv om vi hevet øynebrynene et par hakk da vi så hvor bryterne for setevarme var plassert -- nærmest på undersiden av rattstammen. Forsetene er at annet "høydepunkt", prisen tatt i betraktning byr setene på bra lårstøtte og god sittekomfort.

På halv seks...

Motoren kan derimot knapt trekkes frem som en av bilens positive sider. Med tre sylindre, 0,85 liters slagvolum og 42 hestekrefter blir ikke akkurat ytelsene imponerende. Det er heller ikke bensinforbruket. Daihatsu Coure bruker nesten like mye bensin som større konkurrenter. Vi målte et snittforbruk på 0,53 liter per mil, det er lavere enn hva produsenten har målt det til å være, men likevel for høyt for å fortjene rosende omtale.

Tresylindrede motorer har en svært så karakteristisk lyd, og når støydempingen knapt fortjener karakteristikken "middelmådig" blir det hele ganske slitsomt når man skal sitte bak rattet over lengre strekninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer