Hele prøvekjøringen

De er små, barske og tøffe. Men fyller de egentlig noen misjon annet enn i virkelig store byer på kontinentet og i Østen? DinSide har testet Daewoo Matiz, og påstår ikke å sitte med fasitsvaret. Men testet - DET har vi gjort!

Publisert

Matiz er det foreløpig siste tilskudd av små, morsomme bybiler i den norske bilparken. Og er det ikke et lite paradoks at jo mindre bilen er - jo mer tør designerene å slippe seg løs? For Matiz har særpreg, sjarm og humor i linjene.

Men når det er sagt, skal det også sies at Matiz er en av småbilene der hovedpoenget tydeligvis ikke har vært å lage maksimal innvendig plass av minimal utvendig lengde.

Matiz er rett og slett bare en liten bil.

Intim kupé

Det er høyt under taket i Matiz, og den utstrakte bruken av lyse materialer gjør at romfølelsen blir bedre enn den knappe plassen faktisk skulle tilsi. For det er nokså knapt med plass.

I forsetet sitter man rimelig godt - den største innsigelsen er at sitteputene er i korteste laget på lengre turer - men så er da ikke Matiz en langtursbil. Langbeinte personer over 180 cm får i første rekke problemer med beinlengden - forsetenes justeringsskinne kan rett og slett bli i korteste laget. To av våre redaksjonsmedlemmer skulle gjerne hatt setet enda ett hakk lengre bak.

Men da hadde det ikke vært benplass igjen i det hele tatt til de som måtte få den tvilsomme gleden av å bli befraktet i Matiz'ens baksete. Små barn med korte ben kan nok finne seg til rette der bak, men ungdommer og voksne bør helst ty til "foldekniv"-metoden for å få plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer