Helspent muskelbil klar

Den nye amerikanske muskelbilen Dodge Challenger SRT8 er klar – i retroversjon. Og rå kraft, det bør det være nok av.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så ofte vi ser pressebilder hvor røyken velter ut av hjulbuene, spesielt ikke i disse miljøtider, ei heller hoppende biler. Men Dodge gjør ingen forsøk på å skjule det alle vet, at dette er en renspikket muskelbil med nok krefter til å dekke de flestes behov, eller skal vi si begjær. Og evnen til å takle krevende hopp er jo som kjent avgjørende i mange biljakter.

 • Se de tøffe bildene her!
 • Hemi V8

  Den åttesylindrede Hemi-motoren som det selvsagt dreier seg om er en velkjent maskin. Med et slagvolum på 6,1 liter utvikler den 425 hestekrefter og drøyt 570 newtonmeter. Ikke fullt så høy toppeffekt som sine europeiske kolleger, men det store slagvolumet og relativt høye dreiemomentet, kombinert med kun drift på bakhjulene, gjør at vi antar at denne bilen har det som skal til ut av lyskryssene og andre steder hvor det kreves både show og ”go”.

  Sjekk hva bilen din er verdt

  Femsteget automat

  Noen 0-100-tid er ikke oppgitt, men anslagene ligger på snaut 5,5 sekunder. Og den tiden burde være oppnåelig for de fleste såfremt festet er godt nok. En tradisjonell femtrinns automatkasse er nemlig på plass for å formidle kreftene videre til bakhjulene.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer