Årets Bil 2022

Helt ekstra-ordinært

Skal det være helelektrisk eller hybrid? Du kan være med på å kåre Årets Bil 2022 i Norge.

ÅRETS BIL: Dette er de nominerte til Årets Bil 2022. Video: Bilprodusentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Velkommen tilbake. Dagbladet, Dinside og Elbil24 skal nok en gang kåre Årets Bil i Norge. I fjor var det den svensk-kinesiske elbilen Polestar 2 som dro det lengste strået.

Du kan også være med og delta i avstemningen i år via stemmeboksen nederst i artikkelen. Denne publikumsavstemningen er bare veiledende for den bredt sammensatte juryen.

Denne gangen er det hele 28 kandidater (ja, vi la til BMW i4 mandag 15. november) til å vinne Norges gjeveste bilkåring. 22 (!) av dem er helelektriske - hele 78 prosent - noe som minner oss på hvor langt elbil-teknologien faktisk har kommet.

Og det kan være bra, med tanke på Stortingets offensive mål om bare å selge elbiler fra og med 2025.

Mange favoritter

Mange av kandidatene har fått mye oppmerksomhet - rimelige elektriske folke-SUV-er fra Sør-Korea, Frankrike og Tyskland, enda rimeligere «Kina-biler», kinesisk «Rolls-Royce»-luksus (Hongqi E-HS9 rakk ikke finalen likevel), nye tyske og én svensk premiumelbil, elektrisk Mustang, japansk hybrid og én hydrogenbil.

Valgene er med andre ord mange, selv om det minker i antall biler med bensin- og dieselmotorer. Tar vi med hydrogen-elektriske Toyota Mirai er hele 22 av 28 kandidater helelektriske. Fire av bilene er ladbare, mens to er ikke-ladbare hybrider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer