Helt ny BMW 6-serie

Det merkes at Paris-utstillingen rykker nærmere. Stadig mer spennende blir annonsert.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så også fra BMW, men i tråd med linjen de fleste produsenter har lagt seg på etter hvert som internett har gjort at folk har fokus på nyheter over stadig kortere tidsspenn. Dermed deler de informasjonen opp i bolker og serverer dem i porsjoner over lengre tid. I første del av perioden serveres såkalte "teasere" som skal pirre nysgjerrigheten til publikum frem til første del av totalinformasjonen serveres, gjerne i bildeform.

Tredje generasjon 6

Nå har BMW nådd dette sistnevnte stadiet angående den kommende luksuskupéen, tredje generasjon 6-serie. (Den første generasjonen ble produsert mellom 1976 og 1989 mens dagens generasjon først dukket opp i 2003 etter et langt opphold - hvor 8-serien fikk prøve seg som BMWs representant i dette eksklusive kupé-segmentet. Et ikon i serien er M635CSi fra 1983 og M6, som nylig har sunget sin svanesang, gjorde også et mektig inntrykk da den ble introdusert i 2005. (Les vår test av den her!)

Nok et konsept...?

Nei, ta det med ro. Riktignok heter bilen som skal vises i Paris BMW Concept 6 Series Coupé, men med unntak av noen jålete styling-elementer er dette det som kommer i produksjon som merkets nye 6-serie. Den vil være basert på plattformen til 5-serien, som tidligere. Det nye er imidlertid at denne plattformen nå er "hentet fra 7-serie" og er oppgradert et par hakk i forhold til tidligere. Vi kan dermed vente at sportsligheten blir ispedd en noe større grad av luksusfølelse.


Gran Coupé

Det kan også forventes at det vil komme en firedørsvariant av denne bilen, som konkurrent til Mercedes' kommende CLS og basert på Concept Gran Coupé som ble vist i april. Vi har allerede sett hva den høyst sannsynlig vil ligne på - les vår artikkel om det her.

Så gjenstår det å se hva neste kapittel i informasjonshistorien fra BMW om denne bilen blir - vi håper i det minste å få vite mer blant annet om motorer og utstyrsmuligheter i en ikke alt for uoverskuelig fremtid...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer