2-serie Gran Coupe i strupen på Mercedes CLA

Helt ny BMW

Hos BMW betyr Gran Coupe en forlenget, 4-dørsversjon av kupé-modellene til BMW. Ovenfra og ned: 8 serie (helt nylig), 6-serie og 4-serie. Det manglet én - og her er den.

HELT NY MODELL: BMW 2-serie Gran Coupe føyer seg inn i et stadig mer omfangsrikt modellprogram hos premium-produsenten og er en ny etappe i kappløpet mellom BMW og erkerivalen Mercedes-Benz, som allerede har en modell i denne klassen, nemlig CLA Coupé. Foto: BMW
HELT NY MODELL: BMW 2-serie Gran Coupe føyer seg inn i et stadig mer omfangsrikt modellprogram hos premium-produsenten og er en ny etappe i kappløpet mellom BMW og erkerivalen Mercedes-Benz, som allerede har en modell i denne klassen, nemlig CLA Coupé. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Dette er en nisje BMW faktisk har neglisjert helt til nå. Kupé-lignende sedaner, som produsentene liker å omtale med det misvisende begrepet firedørs kupé, har det ikke vært flust av i kompakt-klassen. Faktisk er det kun Mercedes som tidligere hadde inntatt dette under-segmentet, med sin A-klasse-baserte CLA - en bil som først kom i 2013 og som vi prøvekjørte generasjon 2 av i vår.

Det er nylig lansert en helt ny generasjon BMW 1-serie på produsentens forhjulsdrevne plattform, som ble innviet av . Det er denne den nye 2-seriemodellen er basert på.

KOMPAKT SEDAN: Med sine 453 centimeter i lengden er BMWs nye sedan, som de kaller «firedørs coupé», faktisk én centimeter lengre enn den 3-serien som levde fra 2005 til 2012. Foto: BMW
KOMPAKT SEDAN: Med sine 453 centimeter i lengden er BMWs nye sedan, som de kaller «firedørs coupé», faktisk én centimeter lengre enn den 3-serien som levde fra 2005 til 2012. Foto: BMW Vis mer

Sportssedan-utseende

Formspråket med skarpe og rene linjer er gjenkjennbart fra de nyeste generasjonene BMW-modeller. I likhet med sine «firedørs coupé»-søsken fra BMW 6-serien, BMW 4-serien og (helt nylig), BMW 8-serien, har også BMW 2-serie Gran Coupe en linjeføring med sportslig preg, rammeløse sidedører og et mer uttrykksfullt utseende enn de mer «ordinære» modellene med oddetall først i modellbetegnelsen.

BMW 2-serie Gran Coupé er en hel del kortere enn den utpekte rivalen, Mercedes CLA. Men den er omtrent på størrelse med en 3-serie fra to generasjoner tilbake. Bilen måler 452,6 centimeter i lengden, 180 centimeter i bredden, og 142 centimeter i høyden. Akselavstanden er på 267 centimeter. Bagasjerommet er på 430 liter, og kan utvides ytterligere ved å slå ned de bakre setene.

DIGITALISERT: Interiøret i nye 2-serie Gran Coupe er naturlig nok av samme høyteknologiske kaliber som i andre BMW-modeller av den nye generasjonen. Foto: BMW
DIGITALISERT: Interiøret i nye 2-serie Gran Coupe er naturlig nok av samme høyteknologiske kaliber som i andre BMW-modeller av den nye generasjonen. Foto: BMW Vis mer

Mobilen som nøkkel

Interiøret preges av den nye dashbord-designen til BMW, med mulighet for den hel-digitale instrumenteringen BMW Live Cockpit Professional. Bilen er også utstyrt med en rekke andre teknikk- og infotainment (multimedia)-løsninger som mange vil kjenne igjen fra de større søsknene i BMW-familien.

Av andre tilvalg er BMW Digital Key, som gjør at du kan åpne og lukke bilen ved hjelp av mobiltelefonen, samt at bilen starter automatisk så fort du legger fra deg telefonen i bilen.

Bensin, diesel - og en muskelbunt

Den nye modellen lanseres først med en dieselmotor og to bensinmotorer: En 3-sylindret bensinmotor med 140 hestekrefter i BMW 218i, en 190 hestekrefters firesylindret dieselmotor i BMW 220d, mens BMW M235i xDrive leveres med BMW-gruppens kraftigste firesylindrede motor, med hele 306 hestekrefter under panseret. Som xDrive-betegnelsen indikerer, har den firehjulsdrift. Denne modellen gjør unna 0-100 kilometer i timen på raske 4,9 sekunder – og ytterligere en tidel raskere med M Performance Package.

Verdenspremieren av BMW 2-serie Gran Coupe legges til Los Angeles Auto Show i november. Den lanseres i mars neste år, og er ifølge produsenten bare én av en rekke nyheter fra det tyske bilmerket i 2020.

Prisene for det norske markedet vil bli kjent senere.

Flere bilder:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer