2-serie Gran Coupe i strupen på Mercedes CLA

Helt ny BMW

Hos BMW betyr Gran Coupe en forlenget, 4-dørsversjon av kupé-modellene til BMW. Ovenfra og ned: 8 serie (helt nylig), 6-serie og 4-serie. Det manglet én - og her er den.

HELT NY MODELL: BMW 2-serie Gran Coupe føyer seg inn i et stadig mer omfangsrikt modellprogram hos premium-produsenten og er en ny etappe i kappløpet mellom BMW og erkerivalen Mercedes-Benz, som allerede har en modell i denne klassen, nemlig CLA Coupé. Foto: BMW
HELT NY MODELL: BMW 2-serie Gran Coupe føyer seg inn i et stadig mer omfangsrikt modellprogram hos premium-produsenten og er en ny etappe i kappløpet mellom BMW og erkerivalen Mercedes-Benz, som allerede har en modell i denne klassen, nemlig CLA Coupé. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Dette er en nisje BMW faktisk har neglisjert helt til nå. Kupé-lignende sedaner, som produsentene liker å omtale med det misvisende begrepet firedørs kupé, har det ikke vært flust av i kompakt-klassen. Faktisk er det kun Mercedes som tidligere hadde inntatt dette under-segmentet, med sin A-klasse-baserte CLA - en bil som først kom i 2013 og som vi prøvekjørte generasjon 2 av i vår.

Det er nylig lansert en helt ny generasjon BMW 1-serie på produsentens forhjulsdrevne plattform, som ble innviet av . Det er denne den nye 2-seriemodellen er basert på.

Sportssedan-utseende

Formspråket med skarpe og rene linjer er gjenkjennbart fra de nyeste generasjonene BMW-modeller. I likhet med sine «firedørs coupé»-søsken fra BMW 6-serien, BMW 4-serien og (helt nylig), BMW 8-serien, har også BMW 2-serie Gran Coupe en linjeføring med sportslig preg, rammeløse sidedører og et mer uttrykksfullt utseende enn de mer «ordinære» modellene med oddetall først i modellbetegnelsen.

BMW 2-serie Gran Coupé er en hel del kortere enn den utpekte rivalen, Mercedes CLA. Men den er omtrent på størrelse med en 3-serie fra to generasjoner tilbake. Bilen måler 452,6 centimeter i lengden, 180 centimeter i bredden, og 142 centimeter i høyden. Akselavstanden er på 267 centimeter. Bagasjerommet er på 430 liter, og kan utvides ytterligere ved å slå ned de bakre setene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer