Test: Ford Focus 1,5 TDCi og 1,5 Ecoboost

Helt ny Focus imponerer der vi ikke hadde ventet det

Teknologipakken i Ford Focus er noe av det beste vi har kjørt med.

SPORTY: Nye focus byr på tiltalende utseende og fås i hele fire versjoner. Vi regner med at ST-Line som du ser på bildene vil bli storselgeren. Foto: Rune M. Nesheim
SPORTY: Nye focus byr på tiltalende utseende og fås i hele fire versjoner. Vi regner med at ST-Line som du ser på bildene vil bli storselgeren. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford Focus har kommet med helt ny modell fra innerst til ytterst. Det er lenge siden vi har sett så sportslige linjer fra Ford.

Med geniale linjer, har de fått nye Focus, som er nøyaktig like lang og bred, men faktisk tre cm høyere, til å se både lavere, lengre og bredere ut.

Det er neppe tilfeldig. Ford ønsker å være den sportslige i klassen, og da må utseendet være sportslig også.

Focus blir tilgjengelig i fire ganske forskjellige design. Det sportslige alternativet ST, som vi kjører - Active, som er en litt hevet versjon med plastikk rundt hjulbuer og skliplater - Titanium, som blir folkemodellen - og Vignale, som er den jålete med mengder av krom.

Motoralternativene

Under panseret har du en rekke valg. En 1-liter tresylindret bensinmotor, på 100 og 125 hester. En 1,5 liter tresylindret bensinmotor, på 150 og 182 hester, samt en 1,5 liter firesylindret diesel, på 95 og 120 hester.

De to minste fås kun med 6-trinns manuell girkasse. Alle andre kan velges med 8-trinns tradisjonell automatgirkasse. Ingen fås med firehjulsdrift, bare drift på forhjula.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer