Helt ny Hyundai i20

Peugeot 208? VW Polo? Ford Fiesta? Kia Rio? Eller kanskje... helt nye Hyundai i20?

HELT NY: De første bildene av Hyundai i20 av tredje generasjon viser en moderne småbil med harmonisk design. Den får oss til å tenke mer på Peugeot 208 enn på Ford Fiesta. Foto: HYUNDAI
HELT NY: De første bildene av Hyundai i20 av tredje generasjon viser en moderne småbil med harmonisk design. Den får oss til å tenke mer på Peugeot 208 enn på Ford Fiesta. Foto: HYUNDAI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundais i20 er en småbil det er fort gjort å glemme å tenke på når man vurderer en bil i "Polo"- eller "Fiesta"-klassen. Men det kan være tabbe, for selv dagens i20 har mye for seg. Spesielt har den god plassutnyttelse.

Bra bagasjeplass

Og den kommende modellen fortsetter trenden, ved å befinne seg i klassetoppen når det gjelder plassutnyttelse. Et bagasjerom på 326 liter er nemlig mye i småbilsegmentet.

Hyundai forbereder også en liten SUV med sprek design: Les her om ix25.

Mer voksen

Bilen er nemlig noe større enn den utgående modellen. Den er lengre - 403,5 centimeter - og har en akselavstand på 257 centimeter. Derimot er den litt lavere enn sin forgjenger og selvsagt designet i henhold til Hyundais designfilosofi som de kaller "Fluidic Sculpture 2.0" under ledelse av den europeiske designsjefen Thomas Bürkle.

At Hyundai er blitt rå på å gi små biler god innvendig plass, beviste de for en tid tilbake da de viste en bil på størrelse med en VW Golf med plass til åtte personer!

Fem år

Den nye generasjonen i20 skal fortsatt produseres på Hyundais fabrikk i Tyrkia og vil ifølge produsenten fremstå som en helt ny bil sammenlignet med forgjengeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.