Generasjon II Evoque

Helt ny kompakt Range Rover

Etter åtte år erstattes Rand Rover Evoque, som vakte stor oppsikt da den ble lansert i 2010.

SPETAKKEL: Nye Range Rover Evoque ble vist første gang for publikum på denne scenen i London den 22. november. Foto: Land Rover
SPETAKKEL: Nye Range Rover Evoque ble vist første gang for publikum på denne scenen i London den 22. november. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ti år siden hadde Land Rover identifisert en forholdsvis ny kundegruppe for premium-biler fra Range Rover, nemlig de yngre, mer urbane, trendy menneskene som hadde sprunget ut fra det mer tradisjonelle klientellet til Range Rover og utviklet seg videre. Med den nye SUVen håpet de nettopp å tiltrekke seg disse.

For å teste teoriene, viste de frem konseptbilen LRX i 2008, og publikums reaksjoner overgikk alle forventninger. Resultatet var den særdeles spenstig designede Evoque, som offisielt ble lansert to år senere, med en formgivning som var overraskende lik konseptbilens, og det slo an til tusen.

Design fremfor alt

Evoque representerer definitivt form foran funksjon, og at den ble en utvilsom suksess, var ikke først og fremst på grunn av sine praktiske egenskaper.

Av ting som for oss trakk ned, var begrenset innvendig plass, høy vekt - og høy pris. Range Rover er dyrt - men det er ingen hindring for kundegruppen det gjelder. «Må ha»-faktoren er åpenbart skyhøy.

Det er derfor ikke overraskende at den nye generasjonen, som ble avduket 22. november under et spektakulært medieshow i London, har et designspråk som nedstammer i rett linje fra forgjengerens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer