Helt ny Mazda MX-5

Roadster-suksessen MX-5 fornyer seg i forbindelse med bilutstillingen i Genève.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda MX-5 vant i fjor DinSides avstemning om hvilken bil som er Norges vakreste kabriolet. Denne bilen, som så og si skapte sitt eget kundesegment, dukket opp for 16 år siden, dengang med lokk over lyktene. Den var i utgangspunktet bare tiltenkt det amerikanske markedet der den gikk (og fortsatt går) under navnet Miata. Dagens MX-5, med de synlige, ovale lyktene, avløste den - og nå presenteres altså tredje generasjon, med en del oppdateringer som tidens tann har gjort nødvendige.

Déjà vu

Selv om de fleste nok vil dra kjensel på silhuetten av denne bilen, så er dette en helt ny generasjon Mazda MX-5, både utseendemessig og teknologisk. Mazda har "ertet" publikum en stund allerede ved, via pressen, å vise bilder av en kamuflert bil. Men nå er altså avdukningen et faktum, og vi kan presentere detaljene om MX-5, som er en av de mest populære roadsterene både her til lands og andre steder.

Det er altså evolusjon og ikke revolusjon vi snakker om her. Mazda MX-5 er blitt bare litt lengre. Den måler nå 3,99 meter (+ 4 centimeter). Den er også blitt fire centimeter bredere, og vil dermed imponere litt mer i bakspeilet. Dessuten er det litt bedre albuerom samt plass til side-kollisjonsputer. Høyden er nesten den samme som før: 1,25 meter (+ 1 cm.) Det er fremforalt de klart bredere sporviddene (7,5 centimeter ekstra foran og 5,5 centimeter bak), som, kombinert med nye hjul med dimensjoner 7x17 tommer, som gir bilen et sporsligere, litt mindre "snilt" og mer stabilt uttrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer