Helt ny, men vi har sett den før

NICE (DinSide Motor): Vi har vært i Nice og prøvekjørt den nye Audi A4. Den har blitt større, sterkere og mer eksklusiv enn sin forgjenger. Forventingene var naturlig nok høye, og spesielt til de nye bensinmotorene.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A4 er en svært populær bil i Norge, og det var vel på tide med en liten fornyelse av modellen, men var det nødvendig å gjøre bilen så å si helt lik A6? Det er nemlig ikke mye som skiller, verken utvendig eller innvendig. Selv om bilen er helt ny har vi på følelsen at det er mye som er kopiert fra A6. Familielikhet kalles det.

Designkopi

De utvendige linjene er velkjente, og særlig baken på bilen er en tro kopi av en storebror A6. Designet vakte stor oppsikt forrige gang den ble vist, men ingen måpte denne gangen. Innvendig er det også familiært. Seter, dashbord og mindre detaljer har blitt ”trimmet” litt, men det er ingen tvil om hva du kjører.

Millimeterkampen

Både utvendig og innvendig har A4 vokst seg større. Den er 69 millimeter lengre, 33 millimeter bredere og 13 millimeter høyere en sin forgjenger. Innvendig er hovedtallene 32 millimeter lengre kupe, 41 millimeter bedre beinplass bak, 15 millimeter større takhøyde foran og 14 millimeter bak, samt bedre bredde både foran og bak.

2 nye motorer

Det er i hvert fall to kraftverk vi ikke har stiftet bekjentskap med før, og det er de nye bensinmotorene. En firesylindret toliter med 130 hestekrefter blir foreløpig basismodell i det nye A4 programmet. Vi prøvde toliteren med manuell girkasse og den viste mye tæl, tross sine beskjedne data. Toliteren kjempet godt gjennom franske fjellveier og vil nok av prismessige årsaker bli fortrukket av mange. Denne motoren blir også tilgjengelig med trinnløs girkasse (Multitronic).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer