Helt ny Mini Coupé

Coupé er Minis neste modell. Her er de første bildene av produksjonsbilen.

Coupé blir nok den hittil sportsligste bilen til Mini Foto: Mini
Coupé blir nok den hittil sportsligste bilen til Mini Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag finnes det fire Mini-modeller, vanlige Mini, Cabrio, Clubman og Countryman. Nå er imidlertid to nye like rundt hjørnet, nemlig Roadster og Coupé. Sistnevnte kommer først og nå kan man altså se den snart produksjonsklare bilen på offisielle bilder.

Mini Coupé har allerede vært vist som konseptbil, og det er ikke veldig mye som skiller den fra produksjonsvarianten. Litt kamuflasje har man også beholdt på toppen og hekken av bilen og dermed ser vi ennå ikke alle detaljene.

Toseter

Det som i alle fall er klart er at bilen blir 373 centimeter lang og en ren toseter. Det er nok like greit når man ser på den fallende taklinjen. I stedet er det gjort plass til et forholdsvis romslig og fleksibelt bagasjerom. Interiørbilder må vi imidlertid vente litt lenger før vi får.

En litt morsom detalj er den lille hekkspoileren som kommer opp i 80 kilometer i timen. Bilen er for øvrig 29 millimeter lavere enn den vanlige Mini-varianten. Årsaken er åpenbar, dette blir Minis sportsligste bil. Og da er det kanskje ikke så rart at de tør å snakke om gocart-følelse. Basert på de andre Mini-variantene, er det all grunn til å tro at det blir en dekkende beskrivelse av denne bilen.

Mer fremtung

Blant tingene de selv trekker frem er en elektronisk differensialbrems og økt vridningsstivhet, samt litt annerledes vektbalanse sammenlignet med en vanlig Mini. Skjønt, det er ikke så ofte vi hører noen skryte av mer vekt over forhjulene.

Spreke bensinmotorer

Fire motorer blir tilgjengelig, hvorav tre går på bensin. Minstemann blir Cooper med en 1,6-liter på 122 hestekrefter. Deretter er det et sprang opp til Cooper S med 184 hester, og på toppen finner man John Cooper Works-varianten med hele 211 hestekrefter. Begge de to sistnevnte har en 1,6-liters turbomotor.

0-100 kilometer i timen går på 9,0 sekunder for Cooper. Cooper S bruker 6,9 sekunder og John Cooper Works 6,4. CO2-utslippene ligger på henholdsvis 127, 136 og 165 gram per kilometer.

Stor og sterk diesel

Dieselvarianten heter Cooper SD og har en 2,0-liters motor med 143 hestekrefter og 305 newtonmeter. Den klarer 0-100 på 7,9 sekunder. Forbruket ligger på 0,43 liter og CO2-utslippet på 114 gram.

Den store dieselmotoren ble også nylig lansert i de andre Mini-modellene.

Mini sier ikke noe om når den helt ferdige versjonen (uten kamuflasje) skal debutere, men bilen er i alle fall ventet å bli lansert en gang over sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer