Test: BMW M235i xDrive Gran Coupe

Helt ny modell fra BMW

BMW har aldri hatt en bil i dette segmentet før nå.

BMW har aldri hatt en bil i dette segmentet før nå. BMW 2-serie Gran Tourer er den minste i Gran Coupe-familien og den minste modellen inn i luksussegmentet. Vi kjører den, hvertfall til nå sprekeste modellen, M235i xDrive med 2-liters turbo-bensin på 306 hester. Se video og les sak på dinside.no og sjekk ut hva vi synes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW 2-serie Gran Coupe er en splitter ny modell fra BMW. Med coupé-linjer og rammeløse dører skal den være et linjelekkert alternativ til Mercedes CLA og Audi A3.

Gromversjonen

Den er tilgjengelig med tre motorvarianter. 218i har en tre-sylindret 1,5 liter på 140 hester. 220d har en 4-sylindret toliters diesel på 190 hester.

Vi kjører toppmodellen M235i xDrive. Den har den sterkeste toliteren som BMW noensinne har produsert. Med 306 hester og 450 Nm er spesifikasjonene som snytt ut av nesa på dens naturlige konkurrenter: Audi S3, Mercedes-AMG CLA 35 og Golf R.

8-trinns sportsautomat og firehjulstrekket xDrive er standard. Bedre blir det ikke.

Forlenget 1-serie

Den er bygget på småbilplattformen til 1-serie, men har fått bagasjeromslokk og 21 cm mer overheng over bakhjulene. Bagasjerommet har økt fra 380 til 430 liter, men bakluka gjør bagasjerommet mindre tilgjengelig.

Bakseteryggene kan deles 40/20/40, og det er svær plass under bagasjeromsgulvet.

Den skrånede taklinja gjør det umulig for lange folk å sitte baki. Undertegnede på 189 cm skaller i taket og får knærne i setet og får en litt artig exit ut av bakdøra. Men faktum er at biler i C-segmentet nå er blitt såpass store at familier på fire kan klare seg med plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer