Helt ny Renault Clio

Med blant annet en helt ny 0,9-liters turbomotor går Renault til småbil-kamp med nye Clio.

Clio ser ut til å bli et spennende innslag i småbilklassen. Så gjenstår det å se om norske bilkjøpere lar seg friste. Foto: Produsenten
Clio ser ut til å bli et spennende innslag i småbilklassen. Så gjenstår det å se om norske bilkjøpere lar seg friste. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Clio er blant veteranene i småbilklassen ettersom den har vært med helt siden 1990. De siste årene har den imidlertid vært ganske anonym her i Norge. Kanskje kan denne nye utgaven, generasjon nummer fire i rekken, endre på det. Designen er i alle fall hakket mer oppsiktsvekkende, spesielt om man ser på den kraftige fronten med den store Renault-logoen.

I tillegg til en helt ny design, satser Renault på en spesiell bensinturbo i nye Clio. Motoren har tre sylindre og måler bare 0,9 liter i slagvolum. Takket være turbolading, gir den likevel 90 hester og 135 newtonmeter. Det er omtrent på nivå med hva en ganske typisk 1,3- eller 1,4-liter gir.

99 gram

Mye av hensikten med en så liten motor er naturligvis å spare på forbruket. Det har man da også lykkes ganske bra med. I en spesielt forbruksoptimert utgave bruker den bare 0,43 liter per mil og slipper ut 99 gram CO2, i følge de offisielle tallene. Hva den vanlige utgaven skal bruke, sies det ikke noe om.

Etterhvert kommer også elbilen Zoe

0,32 liter

Også på dieselsiden finnes det en spesielt økonomisk variant. Renaults 1,5-liter kommer i en ny 90-hesters utgave, og i forbruksoptimert versjon skal den klare seg med 0,32 liter og 83 gram CO2. Det er svært lavt, om man ser litt bort fra hybriden Toyota Yaris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer