Helt ny Skoda-modell

En fjerde Skoda-modell, som langt på vei vil være basert på konseptet Roomster, vil etter hvert finne veien til forhandlerne. Publikums reaksjoner har altså overbevist Skoda om at bilen burde settes i produksjon.

Publisert
Sist oppdatert

Det er altså offisielt: En kompakt familiebil av den typen som er blitt vist som konsept ved forskjellige anledninger, vil bli produsert av Skoda. Bilen har, som en Mini "ett hjul i hvert hjørne". Med lang akselavstand og stor sporvidde muliggjøres en bedre utnyttelse av plassen innvendig.

Liten og stor

På samme måte som andre Skoda-modeller faller den nye modellen mellom to størrelseskategorier. Den vil eksempelvis befinne seg størrelsesmessig mellom en Opel Meriva og en Zafira. Hvis den har samme dimensjoner som Roomster-konseptet som ble vist i Frankfurt i september 2003, vil den være kortere enn en Golf med litt over fire meters lengde, men bred (hele 1,84 meter) og høy (1,67 meter). Disse målene kombinert med den lange akselavstanden på 2,71 meter - omtrent som en Mercedes C-klasse - gjorde Roomster til en meget romslig bil. Konseptet hadde også en asymetrisk adgangs-layout med én dør på den ene siden, to på den andre. Det er uvisst om dette vil være tilfelle på produksjonsmodellen.

Interessant utvikling

Beslutningen om å produsere Roomster er symptomatisk for dynamikken som hersker i Volkswagen-datterselskapet. På bakgrunn av positive reaksjoner i markedet og økende salg blir dette en realitet. Det Skoda-spesifikke utviklingssenteret i nærheten av Praha gjør at merket i en viss grad kan lage sine egne løsninger. Disse kan så benyttes av de øvrige merkene i Volkswagen-gruppen. Dette er en moduldelingspolitikk som kommer ovenpå plattform-delingen i gruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.