Lanserer femte generasjon

Helt ny Subaru Forester

Den folkekjære Foresteren nærmer seg slutten på produksjonssyklus for generasjon fire.

JODA, HELT NY: Subaru har allerede lansert sin nyeste generasjon Forester i Asia, Nord-Amerika og Australia. Hit kommer den til neste år. Her står den utstilt på bilutstillingen i Beijing. Foto: Subaru
JODA, HELT NY: Subaru har allerede lansert sin nyeste generasjon Forester i Asia, Nord-Amerika og Australia. Hit kommer den til neste år. Her står den utstilt på bilutstillingen i Beijing. Foto: Subaru Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som opprinnelig var en høy stasjonsvogn/crossover har lenge vært en helstøpt SUV - en karakter som åpenbart forsterkes med denne nye modellen. Allerede i vår ble den vist i New York og på bilmessen Auto China i Beijing. I disse dager er det lansering både i Nord-Amerika og Australia.

Nye Forester er basert på Subarus nye globale arkitektur, som er fleksibel og modulerbar. Den er altså bygget på plattformen som ble introdusert med Impreza og andre generasjon XV.

HØYREIST: Femte generasjon Forester er over 170 centimeter høy. Foto: Subaru
HØYREIST: Femte generasjon Forester er over 170 centimeter høy. Foto: Subaru Vis mer

Samme grunnoppskrift

Nykommeren holder seg til den velkjente oppskriften med boxer-motor og symmetrisk firehjulsdrift.

Hvorfor har vi så ikke hørt om den nye Subaruen her? En kjapp telefon til kommunikasjonsdirektør Stian Thrane i Gill Gruppen, som importerer Subaru til Norge, løser mysteriet.

- Vi ser frem til å få nye Forester hit til landet; det blir selvsagt en viktig bil for oss, sier Thrane til Dinside, men fortsetter:

- Vi kan dessverre ikke si noe om hvilke motoralternativer som blir aktuelle hos oss og heller ikke noe om priser. Derfor har vi heller ikke sendt ut noe informasjon om bilen ennå.

KLASSISK: Ingenting futuristisk over det nye Forester-interiøret - dette ser ganske traust, men funksjonelt, ut. Foto: Subaru
KLASSISK: Ingenting futuristisk over det nye Forester-interiøret - dette ser ganske traust, men funksjonelt, ut. Foto: Subaru Vis mer

Spesifikasjoner ikke klare

Det eneste vi vet er dermed at nye Forester kommer til Norge i løpet av 2019. På spørsmål om det er planlagt noen elektrifisert utgave er svaret det samme: Ingen informasjon per i dag.

Den amerikanske utgaven har en 2,5-liters boxermotor på 184 hestekrefter og et dreiemoment på 240 newtonmeter, og har en trinnløs girkasse (CVT) av typen Lineartronic, med syv innprogrammerte trinn, som vi kjenner fra dagens modeller. I Norge har Forester i dag en 2,0-liter på 150 hester, men som sagt vites ikke hvordan motorprogrammet blir for den nye.

TØFFING: Forester er en rendyrket SUV og bakkeklaringen på 22 centimeter sammen med permanent, symmetrisk firehjulsdrift, borger for god fremkommelighet også under vanskelige føreforhold. Foto: Subaru
TØFFING: Forester er en rendyrket SUV og bakkeklaringen på 22 centimeter sammen med permanent, symmetrisk firehjulsdrift, borger for god fremkommelighet også under vanskelige føreforhold. Foto: Subaru Vis mer

Mellomstor folke-SUV

Forester generasjon fem er ellers 462,5 centimeter lang, 182 centimeter bred og 171,5 høy (173 med takrelinger). Bakkeklaringen er generøse 22 centimeter.

Bilen vil selvsagt leveres med aktuelt sikkerhetsutstyr som det stereokamera-baserte Subaru EyeSight, adaptiv cruise control (farts- og avstandsholder), vinglevarsler og filholder samt antikollisjonssystemer. Den kommer med LED hovedlys som standard.

Dinside kommer tilbake med mer om nye Forester når det nærmer seg lansering av den nye modellen her hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer