Toyota Yaris Cross 2020

Helt ny SUV fra Toyota

Toyota har klokkertro på at den nye SUV-en blir en bestselger.

HELT NY SUV: Slik ser den nye Europa-bilen til Toyota ut, rund baut. Video: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er mest kjent for Land Cruiser og Rav4. Men Toyota har også andre SUV-er i porteføljen - blant annet CH-R, som ble lansert for fire år siden. Torsdag dro japanerne teppet av en helt ny bil til dette selskapet: Toyota Yaris Cross.

Det dreier seg om mer enn bare en forhøyet utgave av kompaktmodellen Yaris, som den nye bilen deler plattform med. Likevel blir dette Toyotas minste SUV, som plasserer seg i B-segmentet.

BILLANSERING: Slik presenterer Toyota selv bilen for publikum. Video: Toyota Vis mer

Bestselger?

Med hybridmotor - som japanerne har spesialisert seg på - tror Toyota at Yaris Cross skal bli en storselger her i Europa, hvor bilen også skal produseres i 150.000 eksemplarer årlig.

For å bidra til dette er SUV-en også utstyrt med firehjulstrekk, noe som er mangelvare blant konkurrentene i klassen. Yaris Cross er 4,18 meter lang, 1,76 meter bred og 1,56 meter høy. Akselavstanden er 2,56 meter, mens bakkeklaringen er økt med 3 cm i forhold til standard Yaris.

Slik ser den ut

TOYOTA YARIS CROSS: Slik ser den nye SUV-en ut inn- og utvendig. Foto: Toyota

Som kompaktmodellen av Toyota Yaris (uten «Cross») skal SUV-en tilby relativt god innvendig plass. Interiøret er også hentet fra lillebror. Verdt å trekke fram er at baksetene kan legges ned 40/20/40 (framfor 60/40). Bagasjeromsvolumet er imidlertid ikke kjent ennå - i likhet med mange andre viktige tall.

Utvendig har japanerne satset på klassisk SUV-design. Yaris Cross er røff og høy, har kantete hjulbuer og store hjul, samtidig som plastdekoret i nedkant går rundt hele bilen - slik som på tidligere generasjoner av Rav4.

Motorteknologi:Hybrid
Hybrid:1,5 l bensin/strøm
Effekt:116 hk
Mål (l/b/h):4,18/1,765/1,56 m
Akselavstand:2,56 m
Bagasjevolum:-
Forbruk:-
Utslipp (WLTP*):120 g/km (2WD)
135 g/km (AWD)
Pris:-

*EDC korrelerte tall - alle foreløpige tall i påvente av endelig typegodkjenning.

Hybrid - selvfølgelig

Som nevnt kommer SUV-en med Toyotas egen hybridteknologi. Sammen med kompaktversjonen er Yaris Cross den første modellen som benytter fjerde generasjon av dette systemet.

Her snakker vi om en ny 1,5-liters, tresylindret bensinmotor, som ifølge Toyota skal levere høyt dreiemoment ved lave hastigheter, samt god drivstoff-effektivitet. Dette skal være bra for både pengeboka og miljøet, hevder de. Til sammen yter hybridsystemet 116 hestekrefter.

Sjekk ut testen av Toyota GT Yaris, som vi syntes var fantastisk morsom å kjøre!

Populært segment

B-segmentet for SUV-er og crossovere har vokst markant de siste årene, så det er ikke rart at Toyota har lyst på en del av denne kaka. Selskapets uttalte mål er å ta en andel på åtte prosent av B-SUV.segmentet i Europa.

Naturlige konkurrenter for Yaris Cross er VW T-Cross, Peugeot 2008, Skoda Kamiq, Opel Crossland X, Renault Captur, Seat Arona og Citroën C3 Aircross.

Fortsatt ikke fått nok informasjon om den nye SUV-en? Ta en titt på Toyotas egen fullverdige presentasjon i videoen under.

NYE SUV FOR EUROPA: Slik presenterte Toyota bilen for pressen på torsdag. Video: Toyota Vis mer

Toyota Yaris Cross får sin verdenspremiere i nå, men lanseres først til sommeren neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer