Toyota Yaris Cross 2020

Helt ny SUV fra Toyota

Toyota har klokkertro på at den nye SUV-en blir en bestselger.

HELT NY SUV: Slik ser den nye Europa-bilen til Toyota ut, rund baut. Video: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er mest kjent for Land Cruiser og Rav4. Men Toyota har også andre SUV-er i porteføljen - blant annet CH-R, som ble lansert for fire år siden. Torsdag dro japanerne teppet av en helt ny bil til dette selskapet: Toyota Yaris Cross.

Det dreier seg om mer enn bare en forhøyet utgave av kompaktmodellen Yaris, som den nye bilen deler plattform med. Likevel blir dette Toyotas minste SUV, som plasserer seg i B-segmentet.

Bestselger?

Med hybridmotor - som japanerne har spesialisert seg på - tror Toyota at Yaris Cross skal bli en storselger her i Europa, hvor bilen også skal produseres i 150.000 eksemplarer årlig.

For å bidra til dette er SUV-en også utstyrt med firehjulstrekk, noe som er mangelvare blant konkurrentene i klassen. Yaris Cross er 4,18 meter lang, 1,76 meter bred og 1,56 meter høy. Akselavstanden er 2,56 meter, mens bakkeklaringen er økt med 3 cm i forhold til standard Yaris.

Som kompaktmodellen av Toyota Yaris (uten «Cross») skal SUV-en tilby relativt god innvendig plass. Interiøret er også hentet fra lillebror. Verdt å trekke fram er at baksetene kan legges ned 40/20/40 (framfor 60/40). Bagasjeromsvolumet er imidlertid ikke kjent ennå - i likhet med mange andre viktige tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer