Helt ny Toyota Yaris

Tredje generasjon Yaris blir lansert i Europa i løpet av sommeren og høsten.

Ingen overraskelse: Nye Yaris er klin lik Vitz og konseptet fra Genève. Foto: Toyota
Ingen overraskelse: Nye Yaris er klin lik Vitz og konseptet fra Genève. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, vi har sett den før - på bilutstillingen i Genève, der den utga seg for å være konseptbil og ble presentert med hybrid drivlinje under navnet Yaris HSD Concept. For øvrig ble bilen lansert i Japan for seks måneder siden under det festlige navnet Vitz - som det var tilfellet allerede da forrige generasjon dukket opp.

Større, men kompakt

Nye Yaris er større en forgjengeren og har lagt ti centimeter på i lengde og fem i bredden. Den er allikevel fortsatt godt innenfor standardmålene i småbilklassen og ifølge Toyota er den nye modellen tro mot konseptet fra sine forgjengere, “kompakt utvending og rommelig innvendig”, og skal nå tilby en enda smartere plassutnyttelse enn før.

Nytt for denne generasjonen er at Yaris blir utstyrt med "Toyota Touch & Go", som inkluderer en 6,1 tommers berøringssskjerm og multimedia funksjonalitet Toyota hevder er klasseledende. Den nye løsningen kommer som standard fra midterste utstyrsgrad.

"Fransk" Toyota

Nye Yaris vil bli produsert ved Toyota Europas fabrikk i Valenciennes i Nord-Frankrike. Toyota lover at den har blitt utviklet og designet for å gi høyest mulig byggekvalitet, kombinert med forbedret opplevd kvalitet.


Her finner du en duell mellom Toyota Yaris (utgående modell) og Honda Jazz.

Optimal Drive

På samme måte som VW har sin BlueMotion, har Toyota sin Optimal Drive. Dette inkluderer ifølge produsenten en rekke forbedringer av motorene med den hensikt å maksimere ytelse og kjøreglede, samtidig som man reduserer drivstofforbruk og CO2 -utslipp. Fra lansering blir Yaris tilgjengelig med tre ulike motorer: Bensinmotorene 1.0 l VVT-i og 1.33 l dual VVT-i og en 1.4 l D-4D turbodiesel. En hybridversjon ventes å dukke opp etterhvert.

HSD Hybrid

Det er for øvrig sparsomt med informasjon i pressemeldingen fra Toyota. Men nå vet vi hvordan bilen ser ut. Og flere visuelle inntrykk er tilgjengelige i fotoalbumet fra bilutstillingen i Genève, der hybridversjonen ble utstilt - riktignok som konseptbil, men tydeligvis svært nær opp til produksjonsbilen som nå er offisiell.

Yaris møter flere tøffe konkurrenter i småbilklassen. Hardest kamp om kundene får den nok fra Volkswagen Polo og Skoda Fabia og faktisk Suzuki Swift, som hittil i år er den nest mest solgte småbilen i Norge.

Yaris skal lanseres på det norske markedet i november.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer