5. generasjon Toyota Rav4 vist fram

Helt ny versjon av SUV-favoritten Rav4 er på vei

Den var Norges tredje mest solgte bil i 2017. I starten av 2019 kommer en helt ny generasjon Toyota Rav4.

5. GENERASJON TOYOTA RAV4: I løpet av de tre første månedene av 2019 skal den helt nye Toyota RAV4 bli lansert i Europa. Foto: Toyota
5. GENERASJON TOYOTA RAV4: I løpet av de tre første månedene av 2019 skal den helt nye Toyota RAV4 bli lansert i Europa. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Året2017 markerte seg med tidenes høyeste bilsalg i Norge. Og nok en gang var Toyota Rav4 blant landets mest solgte biler.

Derfor er det en stor nyhet at japanerne nå gjør klart for å lansere femte generasjon av den mellomstore SUV-suksessen.

28. mars ble femte generasjon Rav4 vist fram på bilmessa i New York.

Kommer innen ett år

Ifølge Toyota Norge vil helt nye Rav4 lanseres i Europa i løpet av første kvartal 2019.

De som håpet på en ren elbil-utgave blir nok skuffet. SUV-en kommer imidlertid på den nyutviklede TNGA-drivlinjen (Toyota New Global Architecture). Drivlinjen benyttes allerede på biler som Prius, CH-R og nye Auris.

Med TNGA kommer det et nytt 2,5-liters elektrisk hybridsystem og en 2,0-liters bensinmotor. Begge med firehjulstrekk, ifølge Toyota.

Plattformen skal i tillegg, ifølge bilprodusenten, bidra til betydelige forbedringer av kjøreegenskaper og sikkerhet.

Toyota skryter også av at forbedrede firehjulstrekk-systemer skal bedre kjøredynamikken, at designet «står ut med robuste stilelementer» og at opplevd kvalitet er blitt «omfattende forbedret».

KOMMER: 5. generasjon Toyota RAV. Foto: Toyota

- For unge familier

For å tydeliggjøre hva de mener med robust karakter, viser Toyota til at femte generasjon av Rav4 får økt bakkeklaring og bredere sporvidde.

SUV-en som kommer neste år blir 4,6 meter lang (noe lenger) og 1,86 meter bred (+10 mm). Akselavstanden har økt med 30 millimeter, noe som gjør bilen romsligere både for passasjerer og bagasjeplass.

Samtidig er overhengene redusert både foran og bak.

Nedfellbart baksete og et dobbeltbunnet lastegulv bidrar til ekstra mye plass bakerst i nye Rav4, sammenlignet med dagens versjon.

Målgruppen til Toyota Rav4 er unge og aktive familier, som «liker å ta seg rundt i byen eller ut på spennende opplevelser».

VIST FREM: Visepresident og daglig leder Jack Hollis i Toyota Motor Nord-Amerika viser fram den femte generasjonen Rav4 under bilutstillingen i New York, 28. mars. Foto: AFP
VIST FREM: Visepresident og daglig leder Jack Hollis i Toyota Motor Nord-Amerika viser fram den femte generasjonen Rav4 under bilutstillingen i New York, 28. mars. Foto: AFP Vis mer

Pris ikke klar

Toyota har ennå ikke lansert prisene på nye Rav4. Prisene på fjerde og utgående generasjon starter på 375.200 kroner (Hybrid 2WD Life) til 511.600 kroner for dyreste versjon (2,0 AWD Executive).

Naturlige konkurrenter for nye Rav4 vil blant annet være Mazda CX-5, Nissan X-Trail og Mitsubishi Outlander.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer