Helt ny Volvo-modell

Audi A4-konkurrent som selv kan unngå fotgjengere i veien.

Volvo S60 Foto: Volvo
Volvo S60 Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som så mange bilprodusenter har Volvo sluppet bare litt informasjon, før de etterhvert gir oss det vi vil ha. Men denne gangen er S60 offisiell og vi har både eksteriør- og interiørbildene på plass, samt motorprogrammet.

Volvo hevder at den nye modellen er den mest dynamiske og sportslige bilen de noen gang har produsert.

Kan selv unngå å treffe fotgjengere

Den oppsiktsvekkende informasjonen om at bilen kan utstyres med et system som gjør at bilen på egen hånd oppdager fotgjengere i veien og iverksetter nedbremsing, hadde vi fra før. Det er kanskje ikke så rart at Volvo ønsker å skape blest om akkurat dette som angår merkets sikkerhets-image. Det er for øvrig et system vi gleder oss til å prøve - problemet er at det kanskje blir vanskelig å finne frivillige testpersoner...

S60 før V60

Det er på bilutstillingen i Genève i mars Volvo S60 skal vises første gang. Som vanlig er det sedanen som skal presenteres i første omgang. Nordmenn som forundrer seg over dette må minnes om at det i mange markeder - og større markeder - enn Norge, foretrekkes sedaner fremfor stasjonsvogner. Vi forventer at stasjonsvognen, som får betegnelsen V60, dukker opp senere på året - sannsynligvis til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.