Helt ny Volvo XC90 på plass

STOCKHOLM (Dinside Motor): Nå er bildene av den helt nye premium-SUV-en til Volvo offisielle.

VERDENS BESTE: Volvo hevder de har laget verdens beste bilseter! Foto: VOLVO
VERDENS BESTE: Volvo hevder de har laget verdens beste bilseter! Foto: VOLVO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi visste allerede at Volvo er blant de aller beste når det gjelder seter - men nå overgår de seg selv - i hvertfall etter eget utsagn. Volvo påstår nemlig at setene i merkets nye flaggskip skal være verdens beste.

Førpremière

Det var egentlig ikke meningen bildene skulle legges ut før 27. august, men i og med at noen lakk bildene før tiden måtte planen fravikes.

Allerede dagen før kom dermed bildene av bilen vi har vært svært forventningsfulle til over lengre tid, og som altså nå er offisiell. Vi vet også hva den koster.

Fra 725.000 kr

Allerede i går kunne vi nemlig annonsere prisene på nye XC90 - og de er ikke så avskrekkende som mange fryktet. Nye Volvo XC90 koster fra 725.000 - og det er en relativt greit utstyrt versjon.

Toppmodellen, som blir den første som er å få kjøpt, vil imidlertid koste hele 1 million kroner.

Ny epoke

XC90 er en svært viktig bil for Volvo. Den markerer på en måte en ny epoke for den svenske bilprodusenten, der tunge investeringer på flertalls milliarder kroner begynner å bære sine frukter. XC90 innvier blant annet den helt nye skalerbare produktplattformen. Den representerer også en ny tilnærming til brukergrensesnitt for føreren fornyet "interiør-filosofi", om man vil. Fra nå av skal progressivt hele produktlinjen fornyes.

– Dette er en historisk dag for oss. Vi lanserer ikke bare en ny bil, vi relanserer også selve merkevaren vår. Denne dagen markerer en ny tid for selskapet. Nye XC90 baner vei for en rekke spennende nye modeller fremover – sa Håkan Samuelsson, konsernsjef i Volvo Car Group, i anledning lanseringen.

Ladbar

Motorene og drivlinjene vi kjenner til så langt er selvsagt først og fremst den ladbare hybrid-drivlinjen i XC90 T8. Den får en bensinmotor pluss en elmotor, og yter totalt 400 hestekrefter og 600 newtonmeter.

Videre kommer dieselmotorer i D4 (190 hester), D5 (225 hester) og bensinmotorer i versjonene T5 (245 hester) og T6 (320 hester).

Ypperste klasse

Med nye XC90 er det ikke lenger noen tvil. Volvo ønsker seg helt opp i den øverste delen av premiumsegmentet. Det betyr at konkurrentene heter BMW X5, Mercedes-Benz M-klasse, og ikke minst Audi Q7, som snart kommer i ny utgave.

Så godt som alle bilene som vil bli solgt i Norge kommer til å være 7-setere, selv om en 5-seters versjon er tilgjengelig. På bakerste rad skal du kunne sitte godt dersom du er av en høyde opp til 170 centimeter.

Les mer om bilen her

Og om interiøret her

Vi kommer tilbake med full dekning om nye XC90 i morgen.

Bildene får du her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer