Ny Kia e-Soul

Helt nye Kia Soul mer enn dobler kapasiteten

Én av Norges mest solgte elbiler får mer en doblet batterikapasitet når den kommer til Norge i første halvdel av 2019.

BESTSELGER: Kia Soul har vært meget populær i Norge. Nå kommer en helt ny utgave. Foto: Kia
BESTSELGER: Kia Soul har vært meget populær i Norge. Nå kommer en helt ny utgave. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare to uker siden vi fortalte om den lekkede informasjonen i nye Kia Soul Electric, som blant annet får superrekkevidde. Nå har andre generasjon av den populære elbilen blitt avduket og presentert på bilmessa i Los Angeles.

Det koreanske bilmerket er virkelig i vinden om dagen. SUV-en Kia e-Niro er nemlig også en elektrisk bil som skiller seg ut. Den vil få 485 km rekkevidde og en veiledende pris under 380.000 kroner. Dermed er det ikke rart mange tusen har satt seg på liste for å få den.

e-Soul blir like bra?

Nå ser vi at Kia e-Soul - som nå blir det offisielle navnet på bilen i Europa - får samme batteri som e-Niro. Mens første generasjon Soul Electric fikk 30 kWt-batteri i 2018, får den nye bilen et 64 kWt-batteri. Samtidig vil den elektriske motoren levere 204 hestekrefter og et dreiemoment på 395 Nm.

Kia har imidlertid ikke villet uttale seg om rekkevidden. Men om e-Niro går 485 km med den strengere WLTP-normen, må vi kunne tro og håpe at e-Soul skal kunne matche det - minst.

- Det er gode nyheter om betteriet. Vi vet ikke, siden bilen ikke er typegodkjent ennå. e-Soul har en annen fasong enn e-Niro, så det er vanskelig å si. Men rekkevidden blir betraktelig bedre, sier informasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge i Kia Norge til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer