Xpeng G3 Smart SUV til Norge

Helt nytt bil­merke til Norge

SUV-en Xpeng G3 kommer til Norge allerede i løpet av 2020. Importøren er sikker på suksess.

NY KINESER: Kina er på offensiven på bilfronten, og produsentene av denne SUV-en satser også i det norske markedet. Foto: Xiaopeng Motors
NY KINESER: Kina er på offensiven på bilfronten, og produsentene av denne SUV-en satser også i det norske markedet. Foto: Xiaopeng Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kinesiske bilmerket Xpeng Motors ble startet i Guangzhou i 2014, men er ifølge den norske importøren allerede en av verdens mest avanserte produsenter av elektriske biler.

Nå kommer de til Norge, etter at Zero Emission Mobility har fått i havn en avtale om å importere den hit. De første bilene skal allerede begynne å rulle på norske veier i løpet av inneværende kalenderår.

«Intelligent»

Da vil de komme i form av elbilen G3, som skal være en intelligent og kompakt SUV, bygget på en fremtidsrettet plattform, med «banebrytende teknologi».

Blant høydepunktene førerassistenten Xpilot: Bilen er utstyrt med 20 sensorer, derav tolv ultrasoniske radarer, tre millimeter bølgeradarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig skal overvåke bilens omgivelser og assisterer føreren. Xpilot er også klargjort for autonom kjøring.

G3 har også et eget operativsystem, Xmart OS, som tillater nettbasert oppdatering og oppgradering av bilens funksjoner.

- G3 er en av verdens mest høyteknologiske biler, som oppgraderer seg selv. Versjonen vi tar til Norge er en praktisk og rommelig SUV, tilpasset norske forhold. En netto batterikapasitet på 66,5 kWt gir en rekkevidde på rundt 450-460 kilometer, etter WLTP-standarden, sier daglig leder Espen Strømme i Zero Emission Mobility AS i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer