Helt spesiell bil – vanlig pris

Nissan Leaf blir blant de første elbilene som egner seg for hele familien. Nå indikerer Nissan hva den kommer til å koste.

Nissan Leaf blir klart mer anvendelig enn dagens elbiler Foto: Nissan
Nissan Leaf blir klart mer anvendelig enn dagens elbiler Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf skal introduseres på de fire første markedene i Europa mot slutten av 2010 og begynnelsen av 2011. De fire spesielt utvalgte landene er Storbritannia, Irland, Nederland og Portugal. Årsaken til at akkurat disse er valgt, er incentivene myndighetene i disse landene har skapt for å øke antall elbilkunder.

Nissan har nå offentliggjort prisene Leaf kommer til å ha i de fire markedene. Ulike subsidier fra myndighetene gir noen utslag, men dersom vi ser bort i fra disse vil prisene kunne gi en god indikasjon på omtrent hvor mye norske kunder vil måtte betale litt senere.

Under 300.000 kroner

Prisen i Storbritannia vil omregnet til norske kroner med dagens kurs ligge på omtrent 265.000 kroner. Som kjent er det ikke registreringsavgift på elbiler i Norge og det er derfor neppe trolig at prisen vil havne veldig mye høyere her hos oss. Det er derfor svært sannsynlig at den norske prisen vil legge seg på under 300.000 kroner, trolig med ganske god margin.

Les mer om Nissan Leaf her.

Fordeler

Tvert i mot er det i tillegg en del andre økonomiske og praktiske fordeler med å kjøpe elbil her hjemme, som blant annet lav årsavgift, gratis bompasseringer og gratis parkering på kommunale plasser. I tillegg vil naturligvis også drivstoffkostnadene være svært lave. Mange steder kan du sågar lade batteriet gratis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer