Test: Mercedes-Benz EQS 580 4Matic

Helt spesiell

Mercedes-Benz EQS går foran og gjør ting ingen andre elbiler gjør.

TEKNO-ELBIL: Mercedes-Benz EQS framstår som elbilenes S-Klasse som teknologisk flaggskip. Dette er bare noen av finessene. Video: Hans Arne Vedlog, Øystein Bergrud Fossum og Embla Augusta Hjort-Larsen. Klipp: Øystein Bergrud Fossum og Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Premium-bilmerket Mercedes-Benz har oppnådd hva de færreste bilmerkene har gjort. De har en egen bilmodell som «alle» ser til, en modell som skal gå foran og vise hva det ypperste på markedet har av teknologi, finesse og luksus.

Den bilmodellen heter Mercedes-Benz S-Klasse - S for spesiell. Det er vel og merke ikke noen rimelig bil vi snakker om - ingen bil i det folkelige Golf-segmentet eller en konkurrent til bestselgeren Nissan Leaf.

Tvert imot er det ikke engang hvert år det blir solgt en eneste modell her til lands. Siden årtusenskiftet er det kun registrert 84 eksemplarer i Norge, av modellen som så verdens lys første gang i 1954.

S-Klasse er en påkostet luksusbil som skal tilby det meste av komfort, utstyr og klasse. Det Mercedes har manglet er imidlertid en elektrisk versjon av luksusbilen. Det har vært et hull, både for tyskerne selv og for elbilene generelt.

Helt til nå.

Elektrisk S-Klasse

De siste årene har Mercedes-Benz hostet opp et bra antall elektriske biler. De har lagt bak seg det første spede forsøket med kombikupeen Mercedes-Benz B 250 E, og rappet til med flere fullblods elbiler i EQ-serien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer