Helt Texas fra Polen

Østeuropeiske båter forsetter sin invasjon av norskekysten. Nå kan du kjøpe polsk jolle eller skjærgårdsjeep. Til ned mot halvparten av hjemmelige båtbyggeres forlangende.

Texas har den polske produsenten døpt flåten sin. Og hvorfor ikke. Når norske båtbyggere kaller båtene sine for Lasse og Tobias, eller Ibiza for den saks skyld, må vi innrømme polakkenes rett til å oppkalle sine avkom etter en amerikansk delstat med frynsete rykte.

Texas´ far, Darek, er ikke helt ubetydelig innen polsk båtbygging. I 15 år har polakkene fra innlandsbyen Augustow støpt sine skrog. Med en arbeidsstokk på rundt 40 sjeler produserer verftet fritidsbåter for, blant annet, Tyskland. Og nå også for Norge.

Skjærgårdsjeep og joller

Blant Texasbåtene som har funnet veien til Norge finner vi seks joller og en skjærgårdsjeep – alle selvlensende og CE-merket. Jollene strekker seg fra 270 til 440 centimeter på kjølen. Skjærgårdsjeepen Texas 430 er, som navnet mer enn antyder, 430 centimeter lang.

Et tørt bekjentskap

DinSide har ennå ikke testet en Texasbåt i dens rette element – sjøen. Vi har imidlertid besiktiget polakkene med et betonggulv under dørken. Derfor kan vi fastslå at polakkene ikke virket mindre solide enn vesteuropeiske farkoster. Og de utmerket seg med spennende praktiske detaljer. Et eksempel er utfyllingskassen forut på Texas 360: Med et håndgrep rigget vi opp en solseng i baugen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer